Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Πολιτική προτεραιότητα μας ο μακροπρόθεσμος ενεργειακός προγραμματισμός

Τσίπρας: Πολιτική προτεραιότητα μας ο μακροπρόθεσμος ενεργειακός προγραμματισμός
Ομιλία του πρωθυπουργού στο φόρουμ «καθαρή ενέργεια για τα νησιά της ΕΕ»
Την θέση ότι αποτελεί πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης η διαμόρφωση ενός μακροπρόθεσμου ενεργειακού προγραμματισμού διατύπωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο φόρουμ «Καθαρή Ενέργεια για τα Νησιά της ΕΕ» που γίνεται στο Κέντρο Μεσογειακής Αρχιτεκτονικής, στα Χανιά.
«Αυτή η κυβέρνηση έχει φέρει την προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος από το περιθώριο της πολιτικής ατζέντας στο κέντρο της αναζήτησης για το πώς η κοινωνία μας μπορεί να προχωρήσει στο μέλλον.
Και κάναμε τον μακροπρόθεσμο ενεργειακό προγραμματισμό μια πολιτική προτεραιότητα, και αυτό παρά την επταετή οικονομική και κοινωνική κρίση από την οποία βγαίνουμε τώρα» είπε ο κ.Τσίπρας, αναφέροντας το συμβολισμό της διενέργειας αυτού του πρώτου φόρουμ στην Κρήτη.
«Αυτό το φόρουμ, που πραγματοποιείται στο μεγαλύτερο νησί της Κρήτης, ενός θαλάσσιου έθνους, του οποίου πολλά νησιά και νησίδες στο Αιγαίο συνθέτουν τα νοτιοανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επαναλαμβάνει τη δέσμευση της Ευρώπης να επιταχυνθεί η μετάβαση στην καθαρή ενέργεια στα νησιά.
Αυτή η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία ξεκινά σε μια χώρα της οποίας η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει γρήγορα και πλήρως τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή και να αναλάβει ενεργό ρόλο στην παγκόσμια μετάβαση στην καθαρή ενέργεια» είπε ο κ.Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης