Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης (ΣΥΡΙΖΑ): Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για το ναυάγιο στο Σαρωνικό - Είναι ύβρις να λέμε το αντίθετο

Φίλης (ΣΥΡΙΖΑ): Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για το ναυάγιο στο Σαρωνικό - Είναι ύβρις να λέμε το αντίθετο
Σχολιάζοντας τη δική του απομάκρυνση από το υπουργείο Παιδείας σε σχέση με την παραμονή Κουρουμπλή είπε "βλέπετε πώς είναι σχετικό το θέμα της αριστείας";
Καταπέλτης απέναντι στον υπουργό ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή για το ρόλο του στην οικολογική καταστροφή του Σαρωνικού ήταν ο πρώην υπουργός παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.
«Είναι ύβρις να υποστηρίζει κάποιος, ο οποιοσδήποτε, ότι όλα έγιναν σωστά σε σχέση με το ναυάγιο στον Σαρωνικό» τόνισε ο Νίκος Φίλης, επισημαίνοντας πως μιλάει για «ύβρις» με την αρχαιοελληνική έννοια της αλαζονείας.
Αν και απέφυγε να κατονομάσει ως υπεύθυνο, «υβριστή» ή «αλαζόνα» τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας, του καταλόγισε πολιτικές ευθύνες λέγοντας ότι «σαφώς υπάρχουν», αλλά πως δεν θα τις καταλογίσει εκείνος στον κ. Κουρουμπλή γιατί «δεν είναι αυτός ο ρόλος του».
«Δεν θέλω να προσωποποιήσω ένα θέμα που δεν είναι προσωπικό, δεν είναι ένα μόνο πρόσωπο, είναι θέμα διοίκησης, είναι θέμα πολιτικής ευθύνης», είπε και πρόσθεσε πως ο κύριος Κουρουμπλής «είναι έμπειρος πολιτικός», «δεν είναι ο ρόλος μου να υποδείξω σε κανέναν τίποτα».
«Δεν προχωράμε με το να μετατρέπουμε ένα πρόβλημα σε προσωπική εξόντωση ενός πολιτικού, δεν προχωράμε έτσι», κατέληξε.
Ερωτηθεί για τα κριτήρια με τα οποία απομακρύνθηκε ο ίδιος από το υπουργείο Παιδείας ενώ δεν ισχύουν τα ίδια και στην περίπτωση Κουρουμπλής ο Νίκος Φίλης απάντησε χαριτολογώντας «Βλέπετε πώς είναι σχετικό το θέμα της αριστείας»;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης