Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυρά κατά Καμμένου στη Βουλή – ΝΔ: Στόχος η εξόντωση Μητσοτάκη – ΔΗΣΥ: Μέθοδοι παρακράτους

Πυρά κατά Καμμένου στη Βουλή – ΝΔ: Στόχος η εξόντωση Μητσοτάκη – ΔΗΣΥ: Μέθοδοι παρακράτους
Συζητείται στην Ολομέλεια η πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Καμμένου
(upd) Τα πυρά της αντιπολίτευσης δέχεται από το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπ. Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος στο πλαίσιο της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστική επιτροπής για τις τηλεφωνικές συνομιλίες που φέρεται να είχε ο υπουργός με τον ισοβίτη Μ. Γιαννουσάκη για την υπόθεση του Noor 1.
“Δεν είναι δουλειά κανενός υπουργού, καμίας κυβέρνησης να κάνει τηλέφωνα στο κινητό κάποιου ισοβίτη, να ανταλλάσσει μηνύματα μαζί του, να διατηρεί ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας και τακτική επαφή, εν είδει διαμεσολαβητικής υπηρεσίας υποστήριξης κρατουμένων» ανέφερε ο εισηγητής της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος, πρώτος ομιλητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Η πιο σκοτεινή εμπλοκή του κ. Καμμένου στηρίζεται σε δημοσιευθείσες στο διαδίκτυο ηχογραφημένες συνομιλίες του ισοβίτη με τον λιμενικό ανακριτικό υπάλληλο που τον επισκεπτόταν (σ.σ. τον ισοβίτη) και ο οποίος του είχε ασκήσει πίεση να εμπλέξει, με συμπληρωματική κατάθεσή του άλλο πρόσωπο, αφενός με κίνητρο την ευνοϊκή ποινική μεταχείριση του ισοβίτη αφετέρου με απώτερο σκοπό την πολιτική εξόντωση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη» υπογράμμισε ο κ.Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα της εμπλοκής του Πάνου Καμμένου.
«Πρέπει να ερευνηθεί ποιο ακριβώς ήταν το περιεχόμενο 12 τηλεφωνικών συνομιλιών, διάρκειας 21 λεπτών, μεταξύ του υπουργού Άμυνας και του ισοβίτη, αν υπήρξε επικοινωνία του κ. Καμμένου με την εισαγγελική λειτουργό και τον λιμενικό υπάλληλο, στο πλαίσιο ποιας αρμοδιότητάς του ενεπλάκη στην υπόθεση, ποιο είναι το ζήτημα εθνικής ασφάλειας για το οποίο έκανε λόγο ο κ. Καμμένος, αν ήταν ενήμερος για όλα αυτά ο πρωθυπουργός και ποιος ήταν ο βαθμός εμπλοκής του υπουργού Δικαιοσύνης και άλλων λειτουργών» τόνισε ο κ.Παναγιωτόπουλος.
Από την πλευρά του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Παπαθεοδώρου υπογράμμισε ότι προκύπτουν ενδείξεις σκηνικού παρακράτους από οργανωμένη ομάδα με κυβερνητική κάλυψη αν όχι με κυβερνητική καθοδήγηση.
«Σκηνικό που στήθηκε όχι για να λάμψει η αλήθεια αλλά για τη διάπραξη αδικημάτων που επιδιώκουν  να επηρεάσουν την έκβαση μιας δικαστικής υπόθεσης.
Πόσο άλλο η παρακμή αυτού του καθεστώτος και η υπονόμευση των θεσμών, θα δείχνουν ότι η κατάλυση κάθε έννοιας κράτους δικαίου, έχει γίνει καθημερινή πρακτική;
Αυτές οι μέθοδοι, είναι μέθοδοι παρακράτους.
Πάντως δεν θυμίζουν ευρωπαϊκή χώρα, όταν εισαγγελείς μπαίνουν σχεδόν κρυφά σε φυλακές, τα μεσάνυχτα για να πάρουν κατάθεση από κρατουμένους» ανέφερε ο κ. Παπαθεοδώρου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «δεν υποχωρεί απλά σε μεθόδους παρακράτους αλλά τις υιοθετεί ως κύρια πρακτική για να συγκαλύψει τις αντιθεσμικές, παράνομες και αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις της».
Για στόχο της ΝΔ να πλήξει τον Π. Καμμένο αδιαφορώντας για τη διερεύνηση της υπόθεσης του Noor 1 έκανε λόγο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος.
«Έτσι διακινδυνεύει τη δικαιοσύνη και την ασφάλεια, διότι η υπόθεση αφορά περισσότερους από 2 τόνους ηρωίνης, προκειμένου να πληγεί ένας υπουργός.
 Διακινδυνεύει την ουσία της υπόθεσης επειδή ένα τηλεφώνημα δεν είναι comme il faut, όπως πρέπει.
Το να συζητηθεί σήμερα εδώ "ποιος τηλεφώνησε σε ποιον, με ποιον τρόπο και τι είπε", σημαίνει ότι ερευνητικές προσπάθειες που γίνονται με μια μυστικότητα για να είναι αποτελεσματικές, θα έρθουν στη δημοσιότητα και αυτό αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία» τόνισε ο κ.Παρασκευόπουλος.
«Η νομοθεσία προβλέπει ότι προκειμένου να εξαρθρωθεί μια συμμορία δικαιολογείται ακόμη και έγκλημα, πόσο μάλλον ένα τηλέφωνο, το οποίο δεν είναι εγκληματικό.
Η αντιπολίτευση τείνει να καταλογίζει στους άλλους τα δικά της ελαττώματα.
Καταλογίζει στους άλλους το κυνήγι της καρέκλας.
Προσπαθεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση για εξουσιομανία τη στιγμή που η ίδια προκειμένου να μπορέσει να ανατρέψει την κυβέρνηση δυναμιτίζει τη διερεύνηση μια πολύ σημαντικής υπόθεσης, φέρνοντάς της στη Βουλή» είπε ο κ.Παρασκευόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για ωμή παρέμβαση στη δικαιοσύνη και στην ασφάλεια.
Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία στις 21:00 σήμερα το βράδυ..
Σημειώνεται ότι υπέρ της εξεταστικής επιτροπής έχουν ταχθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και το ΚΚΕ.
H απόφαση της Oλoμέλειας της Boυλής για τη σύσταση εξεταστικής επιτρoπής λαμβάνεται με την απόλυτη πλειoψηφία των παρόντων, η oπoία δεν μπoρεί να είναι κατώτερη από τα δύo πέμπτα (2/5) τoυ όλoυ αριθμoύ των βoυλευτών

(πρώτη ενημέρωση Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 08:13)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης