Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης: Είχαμε συμφωνήσει με τον Τσίπρα ότι το μνημόνιο είναι χειρότερο από το Grexit

Βαρουφάκης: Είχαμε συμφωνήσει με τον Τσίπρα ότι το μνημόνιο είναι χειρότερο από το Grexit
Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι πολιτικοί που συνάντησα είναι απελπιστικά μπανάλ, δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών
Στο θέμα των όσων είχαν συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα επανήλθε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.
Αυτή τη φορά, λοιπόν, δηλώνει ότι είχε συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό ότι το μνημόνιο είναι χειρότερο από το Grexit.
«Ο λόγος που συμμετείχα στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι ότι είχαμε συμφωνήσει ότι το Grexit ήταν κακή εξέλιξη αλλά ένα νέο Μνημόνιο ήταν χειρότερη εξέλιξη.
Ότι αν δεν ήμασταν διατεθειμένοι να προτιμήσουμε το Grexit από την μονιμοποίηση της χρεοδουλοπαροικίας, τότε δεν μας άξιζε να κερδίσουμε τις εκλογές.
Και ξέρετε κάτι;
Αν ως λαός, ως κυβέρνηση κατανοούσαμε ότι το 3ο Μνημόνιο και η ακολουθία των αξιολογήσεών του είναι, μεσοπρόθεσμα, χειρότερη εξέλιξη από το Grexit, τότε και μόνον τότε θα επιτυγχάναμε την πολυπόθητη βιώσιμη συμφωνία (με αναδιάρθρωση χρέους) εντός της ευρωζώνης» δηλώνει ο κ. Βαρουφάκης στο thebest.gr.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι τόσο το 2010, όσο και το 2015 ή το 2017 είχαμε και έχουμε ιερή υποχρέωση να κάνουμε στάση πληρωμών απαιτώντας την άμεση αναδιάρθρωση του χρέους.
«Μακάρι να είχε γίνει το 2010, το 2015, χτες.
Είναι κάτι που πρέπει να γίνει.
Και για να τελειώνουμε με τον μπαμπούλα του Grexit, είναι κάτι που πρέπει να γίνει ακόμα κι αν το αντίτιμο είναι το Grexit».
Πάντως, ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε ότι το 3ο Μνημόνιο κατήργησε την ελληνική κυβέρνηση.
Όχι μόνον του ΣΥΡΙΖΑ αλλά την οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση.
«Πώς; Επιβάλλοντας σε όποιον έχει τα κλειδιά του Μαξίμου, και εφαρμόζει το 3ο Μνημόνιο, την πλήρη καθυπόταξη στις προσταγές της τρόικας» είπε χαρακτηριστικά.

Απελπιστικά μπανάλ οι Ευρωπαίοι

Αναφερόμενος, δε, στους Ευρωπαίους αξιωματούχους επεσήμανε «όσους συνάντησα, και στους οποίους αναφέρομαι στο βιβλίο, θεωρούσαν ότι έπρατταν ορθά, όμως, συλλογικά, οι πράξεις τους οδηγούσαν μια ολόκληρη ήπειρο βαθύτερα στο αδιέξοδο όπου ενδυναμώνονται η απελπισία και η διάλυση.
Η μόνη διαφοροποίηση που παρατήρησα ήταν ότι κάποιοι εξ αυτών, λίγοι, ήταν ενδιαφέροντες χαρακτήρες ενώ οι υπόλοιποι ήταν απελπιστικά μπανάλ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης