Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιτσιόρλας: Οι εργασίες στο Ελληνικό θα αρχίσουν το 2018 - Η επένδυση θα προχωρήσει

Πιτσιόρλας: Οι εργασίες στο Ελληνικό θα αρχίσουν το 2018 - Η επένδυση θα προχωρήσει
Ότι και να αποφασίσει το ΚΑΣ δεν θα επηρεάσει την επένδυση στο Ελληνικό
Διαβεβαιώσεις ότι οι εργασίες στο Ελληνικό θα αρχίσουν κανονικά το 2018 παρείχε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στ. Πιτσιόρλας.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στις αντιδράσεις που υπήρξαν για την αναβολή απόφασης από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για την ύπαρξη αρχαιολογικού χώρου στο Ελληνικό, ο κ.Πιτσιόρλας υποστήριξε πως «ότι και να αποφασίσει το ΚΑΣ, δεν θα επηρεαστεί η επένδυση στο Ελληνικό».
«Οι απόψεις που υπάρχουν είναι ότι κάποια περιοχή μέσα στο Ελληνικό πρέπει να κηρυχθεί περιοχή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Αυτό όμως δεν επηρεάζει την πορεία του έργου» τόνισε ο κ.Πιτσιόρλας, επαναλαμβάνοντας σχετικά με το ΚΑΣ ότι αυτές είναι οι διαδικασίες που πρέπει να υπάρχουν, αλλά δεν θα εμποδίσουν την υλοποίηση της επένδυσης.
Ο κ. Πιτσιόρλας πρόσθεσε πως «δεν καταλαβαίνει» τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει, τον οποίο απέδωσε στην προσπάθεια της αντιπολίτευσης να υποστηρίξει ότι με το ΣΥΡΙΖΑ δεν προχωρούν οι επενδύσεις.
«Όποια απόφαση και να λάβει το όργανο θα είναι γνωμοδοτική και εφόσον χαρακτηρίσει κάποια περιοχή μέσα στην συγκεκριμένη έκταση «αρχαιολογικού ενδιαφέροντος», αυτό απλά θα σημαίνει πως κατά την πρόοδο των εργασιών θα πρέπει να δοθεί «αυξημένη προσοχή» στην περιοχή αυτή» τόνισε ο υφυπουργός αναφέροντας πως «έως το τέλος του 2017 θα έχει εκδοθεί το ΠΔ και εφόσον έχει δοθεί η άδεια για το καζίνο, το 2018 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες».  
«Το αν υπάρχουν ή όχι αρχαιότητες και τι αξία έχουν αυτές, θα το αποφασίσουν οι αρχαιολόγοι» είπε ο κ.Πιτσιόρλας, υπογραμμίζοντας πως το θέμα είναι φορτισμένο.
«Πρέπει όμως να το φέρουμε στα μέτρα του και η ουσία του είναι ότι σε έναν χώρο όπου υπάρχουν αρχαιότητες, πρέπει να ακολουθηθεί μια διαδικασία, όπου το ΚΑΣ γνωμοδοτεί.
Πρέπει να αφεθεί μόνο του και να καταλήξει στο πόρισμα και την γνωμοδότηση, εάν πει ότι «οκ», προχωρούμε, εάν πει ότι για κάποια περιοχή πρέπει να δοθεί αυξημένη προσοχή, θα προχωρήσουμε έτσι» είπε ο κ.Πιτσιόρλας, ο οποίος πρότεινε ακόμα και να έρθει στη Βουλή η συμφωνία για το Ελληνικό προκειμένου να περάσει με αυξημένη πλειοψηφία και να μην υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης