Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης για Fraport: Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου

Σπίρτζης για Fraport: Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου
Η Fraport δεν έχει πληρώσει ακόμα το 1 δις ευρώ για τα περιφερειακά αεροδρόμια είπε ο κ.Σπίρτζης
Την θέση ότι η κυβέρνηση θα υπερασπίσει τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου διατύπωσε ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης αναφερόμενος στο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, σύμφωνα με το οποίο η γερμανική εταιρεία Fraport είναι έτοιμη να ζητήσει αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο καθώς πολλά από τα περιφερειακά αεροδρόμια που απέκτησε είναι σε χειρότερη κατάσταση από ότι είχε εκτιμήσει.
«Είμαστε στην απόλυτη γραμμή της υπεράσπισης των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου» είπε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Σπίρτζης, τονίζοντας πως «οποιοσδήποτε έρχεται σε συναλλαγή με το ελληνικό δημόσιο μπορεί να διεκδικήσει αυτά που πιστεύει ότι μπορεί να διεκδικήσει».
Ο υπουργός Υποδομών παραδέχθηκε πως η Fraport δεν έχει πληρώσει ακόμα το τίμημα του 1 δισ. ευρώ για τα αεροδρόμια, λέγοντας πως «έτσι ορίζει η σύμβαση που έκανε το ΤΑΙΠΕΔ» και ότι «αυτή η σύμβαση ήταν έτοιμη όταν αναλάβαμε».
Αναφερόμενος στην επένδυση στο Ελληνικό, ο κ.Σπίρτζης είπε πως η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει η επένδυση, τονίζοντας πως κακώς καθυστερεί το ΚΑΣ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης