Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπαλάφας: Μια ρεαλιστική στάση των κοινωνιών των νησιών θα βοηθούσε στη διαχείριση του προσφυγικού

Μπαλάφας: Μια ρεαλιστική στάση των κοινωνιών των νησιών θα βοηθούσε στη διαχείριση  του προσφυγικού
Οι υποδομές στο σύνολο των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) είναι σημαντικά καλύτερες, τονίζει ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μπαλάφας
Στη διαχείριση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί λόγω των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών θα μπορούσε να βοηθήσει μια περισσότερο εποικοδομητική και ρεαλιστική στάση από της τοπικές κοινωνίες των νησιών του Βορείου Αιγαίου, τονίζει σε συνέντευξή του στην Νέα Σελίδα ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μπαλάφας.
«Η κατάσταση στα νησιά είναι από πλευράς προσφυγικού – μεταναστευτικού πληθυσμού παρόμοια με την αντίστοιχη περσινή, όμως οι υποδομές στο σύνολο των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) είναι σημαντικά καλύτερες», αναφέρει ο κ. Μπαλάφας, ο οποίος εκτιμά ότι οι επαφές κυβέρνησης – Κομισιόν με την τουρκική πλευρά θα βοηθήσουν για να επανέλθουν οι προσφυγικές ροές «στην πρότερη κατάσταση ή και σε ακόμα καλύτερη».
Σημειώνει δε, πως θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου, θα αυξηθούν οι τις επιστροφές όσων δεν δικαιούνται διεθνή προστασία, θα λειτουργήσουν προαναχωρησιακά κέντρα κ.λπ.».
Αναφέρει ότι δεν υπάρχει κάποια απόφαση γύρω από την  πρόταση για πλωτά μέσα που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου, για περιορισμένο χρονικό διάστημα.
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς ο κ. Μπαλάφας αφού τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρχει βιασύνη για συμπεράσματα ως προς την πολιτική κατεύθυνση που θα χαράξει ο νέος φορέας, σημειώνει πως ορισμένα στελέχη της «ερωτοτροπούν ανοιχτά με τη ΝΔ», όμως «θέλουν να μείνουν στις γραμμές της παλιάς Σοσιαλδημοκρατίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης