Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Κέρκυρα στις 15/10 ο Παυλόπουλος (ΠτΔ) - Θα παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον Ι. Καποδίστρια

Στην Κέρκυρα στις 15/10 ο Παυλόπουλος (ΠτΔ) - Θα παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον Ι. Καποδίστρια
«Ως Ιόνιοι οφείλαμε τιμές στον Πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας και σκοπεύουμε να κάνουμε θεσμό τις εκδηλώσεις σε ετήσια βάση», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στον Πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια διοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος μάλιστα, όπως είχε δεσμευτεί, θα μεταβεί στην Κέρκυρα για να παραστεί σε αυτές.
Οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται σε συνέχεια της επίσκεψης αντιπροσωπείας από την Κέρκυρα, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο, στον ΠτΔ κ. Παυλόπουλο, τον Φεβρουάριο του 2017, οπότε και είχε συζητηθεί η ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για την ανάδειξη της πολιτικής και ιστορικής σημασίας του έργου και της δράσης του Ι. Καποδίστρια, αλλά και η οφειλόμενη τιμή της Κέρκυρας στον Πρώτο Κυβερνήτη.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλος  είχε απαντήσει θετικά στο αίτημα να τεθούν υπό την αιγίδα του οι εκδηλώσεις που θα γίνονται εφεξής κάθε χρόνο στην Κέρκυρα, γενέτειρα και τόπος ενταφιασμού του Ι. Καποδίστρια και τηρώντας τις δεσμεύσεις του θα παραβρεθεί στην πρώτη εκδήλωση τιμής και μνήμης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017.
Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος, δήλωσε ότι «ξεκινήσαμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, η οποία τα επόμενα χρόνια θα κορυφωθεί με στόχο οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στον Ι. Καποδίστρια να γίνουν ετήσιος θεσμός.
Είναι ένα οφειλόμενο χρέος να τιμήσουμε τον Πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας, στον τόπο καταγωγής του την Κέρκυρα και ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, που ανταποκρίθηκε με θέρμη και άμεσα στο αίτημά μας να τεθούν οι εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του και να μας τιμήσει με την παρουσία του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης