Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Θεσσαλονίκη η Γεννηματά: Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης - Οι τρεις διαφορές μας από ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ΝΔ

Στη Θεσσαλονίκη η Γεννηματά: Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης - Οι τρεις διαφορές μας από ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ΝΔ
«Δημιουργούμε τη νέα μεγάλη σύγχρονη Κεντροαριστερά», τόνισε η Φ. Γεννηματά από τη Θεσσαλονίκη
«Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης, ζητώ καθαρή εντολή για να προχωρήσουμε μαζί», ανέφερε η Προέδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά προς τα στελέχη των εργατικών και επαγγελματικών χώρων στη Θεσσαλονίκη.
«Δημιουργούμε τη νέα μεγάλη σύγχρονη Κεντροαριστερά», υπογράμμισε και σημείωσε πως πρόκειται για εγχείρημα που συνδέεται άμεσα με το μέλλον της Ελλάδας και των Ελλήνων, καθώς «στόχος μας είναι η Προοδευτική Διακυβέρνηση της χώρας».
Η ίδια κάλεσε σε συστράτευση όλους τους προοδευτικούς πολίτες, ζητώντας τη συμβολή τους για να γίνει πράξη το "Σχέδιο Ελλάδα".  
Όπως είπε, «το προοδευτικό σχέδιο που εγγυάται την ανασυγκρότηση του τόπου, τις επενδύσεις, την δημιουργία θέσεων εργασίας, την Κοινωνική Συνοχή και Αλληλεγγύη», ενώ τόνισε την ανάγκη για επενδύσεις, ελληνικές και ξένες και τη διαμόρφωση ενός  κλίματος  εμπιστοσύνης.
Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, «η χώρα δεν μπορεί να χάσει άλλο χρόνο και άλλες ευκαιρίες.
Χρειαζόμαστε ένα εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη, για το κράτος και για την κοινωνική προστασία.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε σήμερα είναι παραγωγή νέου πλούτου και δίκαιη διανομή του.
Αυτοί  είναι οι δύο πυλώνες της πολιτικής μας, που μας χαρακτηρίζουν».
Κατά την ίδια, για να πείσουμε τους εταίρους χρειάζεται αξιόπιστη Κυβέρνηση και εμπιστοσύνη, κάτι που όπως υποστήριξε «έλειψε και λείπει από την Κυβέρνηση Τσίπρα και φτάσαμε στο επαχθές 3 και 4  μνημόνιο».
Σημείωσε δε, πως «με ενισχυμένη αξιοπιστία μπορούμε να διαπραγματευτούμε με τους εταίρους για να μειώσουμε τα δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5%, τουλάχιστον στο 2%».
Ακόμη, μίλησε για τρεις βασικές διαφορές από τους ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και τη Νέα Δημοκρατία.
Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά:
-Η πρώτη είναι ότι οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ μιλούν για «ανάπτυξη» αλλά δεν το εννοούν. Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι «οι ανισότητες είναι ένα φυσικό φαινόμενο»
Όπως είπε, «οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ κηρύσσουν τον πόλεμο στις επενδύσεις, στην υγιή επιχειρηματικότητα και την καινοτομία», «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει στόχο την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης».
«Στόχος μας, που  πρέπει να γίνει, εθνικός στόχος: να δημιουργήσουμε δουλειές, συνθήκες, προϋποθέσεις, διαδρομές για να μείνουν τα παιδιά στον τόπο τους και να γυρίσουν όλα αυτά που ξενιτεύτηκαν και αναζήτησαν την προκοπή εκτός Ελλάδας», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Αναφερόμενη στη ΝΔ, μεταξύ άλλων είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης βλέπει  την  ανάπτυξη, ως οικονομική δραστηριότητα των λίγων, των  ισχυρών».
 «Εμείς λέμε ότι χρειάζεται να φέρουμε μεγάλες επενδύσεις από το εξωτερικό, αλλά χρειάζεται να στηρίξουμε και τις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, που άντεξαν μέσα στην κρίση και που αν τους δώσουμε κίνητρα μπορούν να επενδύσουν στην καινοτομία  και να δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Για μας η ανάπτυξη πρέπει αν αφορά όλους», είπε χαρακτηριστικά.
-  Η δεύτερη είναι ότι οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ θεωρούν τον Δημόσιο Τομέα ως λάφυρο.
Η ΝΔ μιλά για δραστική περικοπή των δημόσιων δαπανών
 «Όχι και στις 2 αυτές εξίσου καταστροφικές λογικές.
Θέλουμε Κράτος ευέλικτο, με επιτελικό και ελεγκτικό ρόλο.
Χρειάζονται δημόσιες επενδύσεις για την αναβάθμιση  των δημόσιων κοινωνικών παροχών και υπηρεσιών  που φθάνουν στα όρια της κατάρρευσης.
Είναι επιβεβλημένη η στήριξη των Δημόσιων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας (με νέα συστήματα που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο σπατάλης), αλλά και η δημιουργία ενός σύγχρονου, ποιοτικού και εξωστρεφούς Δημόσιου Συστήματος Παιδείας, που δεν επιτρέπει την οικονομική εξόντωση της ελληνικής οικογένειας, που δίνει περισσότερες δυνατότητες στην νέα γενιά.
Χρειάζονται ισχυροί δημόσιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί και ρυθμιστικές αρχές, ώστε να λειτουργεί η αγορά με κανόνες και σεβασμό  των νόμων.
Ένα Δημόσιο με αξιοκρατία, διαφάνεια, μακριά από κομματικές παρεμβάσεις και πελατειακές λογικές», υπογράμμισε.
- Η Τρίτη είναι ότι οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ παραχώρησαν ως ενέχυρο στους δανειστές τον εθνικό πλούτο για 99 χρόνια, ενώ η ΝΔ συμφωνεί δογματικά με  την προνομιακή για τους αγοραστές εκποίηση του συνόλου του εθνικού πλούτου
Επιπλέον, ανέφερε  προτάσεις για τους  άνεργους και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, επισήμανε ότι πρέπει να δοθεί άμεσα τέλος στον παραλογισμό των ασφαλιστικών εισφορών.
«Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης, ζητώ καθαρή εντολή για να προχωρήσουμε μαζί. Μπορώ να εγγυηθώ ότι ενωμένοι θα φτάσουμε στη νίκη, την πραγματική ελπίδα.
Όσο μεγαλύτερη συμμετοχή τόσο μεγαλύτερη δυναμική», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης