Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλλαγή σκυτάλης για τον Βασίλη Κικίλια – Ο νέος αναβαθμισμένος ρόλος και το παρασκήνιο

Αλλαγή σκυτάλης για τον Βασίλη Κικίλια – Ο νέος αναβαθμισμένος ρόλος και το παρασκήνιο
Σύμφωνα με πληροφορίες, η καλή πορεία του Βασίλη Κικίλια οδήγησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην απόφαση να τον βγάλει ακόμα πιο μπροστά
Αλλαγή σκυτάλης στην εκπροσώπηση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ακόμα και σήμερα (9/10) αναμένεται η αναβάθμιση του Βασίλη Κικίλια, ο οποίος θα αντικατασταθεί από τη Μαρία Σπυράκη στη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, «δοκίμασε στα δύσκολα», όπως χαρακτηριστικά έλεγαν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, τον Βασίλη Κικίλια, ο οποίος ανταποκρίθηκε με επιτυχία στο ρόλο της «φωνής» του κόμματος.
Συνομιλητές του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σημείωναν πως αν και ιδιαίτερα μαχητικός, κατάφερνε να κερδίζει της εντυπώσεις, προβάλλοντας ένα διαφορετικός ήθος και ύφος πολιτικής χωρίς φωνές, ακρότητες και στείρες αντιπαραθέσεις.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας «χρεώνει» στον Βασίλη Κικίλια την αμεσότητα απέναντι στους εκπροσώπους του Τύπου, την δημιουργία καναλιών επικοινωνίας και προβολής της Νέας Δημοκρατίας στα social media, ενώ σε όλα τα μεγάλα γεγονότα έδωσε το παρόν.
Μάλιστα, ανέφεραν χαρακτηριστικά την πρόσφατη περιβαλλοντική κρίση, όπου ο Βασίλης Κικίλιας βρέθηκε στις περιοχές που επλήγησαν, ενώ δεν αρνήθηκε ποτέ, όπως έλεγαν, καμία πρόκληση-πρόσκληση σε κάποιο τηλεοπτικό ή άλλο πάνελ, βγαίνοντας πάντα μπροστά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η καλή πορεία του Βασίλη Κικίλια οδήγησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην απόφαση να τον βγάλει ακόμα πιο μπροστά, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως θα γίνει «η σκιά και ο αντίλογος» του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου.
Όλα δείχνουν ότι θα τοποθετηθεί Τομεάρχης Άμυνας, στη θέση του Άδωνη Γεωργιάδη, και θα είναι αυτός που θα απαντά κάθε φορά που ο κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος, θα κινείται «εκτός πολιτικών και θεσμικών ορίων».
Άλλωστε, στη Νέα Δημοκρατία, είναι πεπεισμένοι ότι «τα έργα και οι ημέρες» δε θα περιοριστούν στον ναρκοπλοίο Noor 1, το καζίνο του Λονδίνου κλπ, αλλά αργά ή γρήγορα θα δώσει και νέες αφορμές και θα προκαλέσει το κοινώς περί δικαίου αίσθημα.
Ως εκ τούτου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι επιτελείς του εκτιμούν πως ο Βασίλης Κικίλιας, έχοντας περάσει με επιτυχία το crash test του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, θα κληθεί να κολυμπήσει σε ακόμα πιο δύσκολα νερά, αυτά της πλήρους αποδόμησης εντός και εκτός Βουλής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Δ.Α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης