Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαντάς: Πρέπει να περάσει το ν/σ για την ταυτότητα φύλου – Γιατί τόσος θόρυβος;

Μαντάς: Πρέπει να περάσει το ν/σ για την ταυτότητα φύλου – Γιατί τόσος θόρυβος;
Ανατριχιάζει κανείς με τη σκληρή γλώσσα της εκκλησιαστικής ιεραρχίας είπε ο κ.Μαντάς
Την θέση ότι πρέπει να περάσει το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς, ο οποίος διερωτήθηκε γιατί δημιουργήθηκε τόσο μεγάλος θόρυβος για αυτό το θέμα.
«Το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου είναι αναγκαίο να περάσει, διότι είναι σημείο και δείγμα της δημοκρατίας μας.
Δεν μπορεί να σκεφτεί κανείς, γιατί μία ρύθμιση που αφορά τη ζωή μιας μικρής κοινωνικής μειοψηφίας προκαλεί τέτοιες αντιδράσεις και θόρυβο.
Αυτό που αλλάζουμε είναι για τους ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να μεταβάλουν το φύλο τους και αυτό να καθοριστεί νομικά, να υπάρχει νομική κατοχύρωση με όλες τις νομικές συνέπειες που προκύπτουν από αυτό, χωρίς να προαπαιτείται χειρουργική επέμβαση ή ψυχιατρική γνωμάτευση» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Μαντάς.
Όσον αφορά το ηλικιακό όριο των 15 ετών για τη δυνατότητα διόρθωσης του φύλου, ο κ.Μαντάς διευκρίνισε ότι «για τους εφήβους που θέλουν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία απαιτείται επιπλέον συναίνεση των γονέων, καθώς και θετική γνωμάτευση από διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών Υγείας, σχετικών και με το αντικείμενο και εξειδικευμένων στο θέμα, η οποία θα συγκροτείται με κοινή απόφαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Υγείας».
Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της ΝΔ ο κ.Μαντάς είπε πως «η ΝΔ προσπάθησε κάνοντας μία δική της πρόταση να αποφύγει την πολύ συγκεκριμένη τοποθέτηση πάνω στο θέμα», ενώ όσον αφορά τη στάση της Εκκλησίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε «για τη σκληρή γλώσσα που ακολουθεί η εκκλησιαστική ιεραρχία στη συγκεκριμένη περίπτωση με χαρακτηρισμούς, με τους οποίους κανείς ανατριχιάζει».
«Καταστρέφει τον άνθρωπο το να αναγνωρίσουμε το δικαίωμα σε κάποιους ανθρώπους να μπορούν να κάνουν τη νομική κατοχύρωση φύλου;
Αυτό θα διαλύσει το έθνος ή την οικογένεια;
Βρισκόμαστε σε Μεσαίωνα ή θέλουμε να ξαναγυρίσουμε εκεί;» διερωτήθηκε ο κ.Μαντάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης