Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θα πάνε μέχρι τέλους τις δεσμεύσεις τους για συμπόρευση Γεννηματά και Θεοδωράκης;

Θα πάνε μέχρι τέλους τις δεσμεύσεις τους για συμπόρευση Γεννηματά και Θεοδωράκης;
Δεν κλείνει ο κύκλος των αναταράξεων στην Κεντροαριστερά…
Οι αναταράξεις για το νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς δεν φαίνεται να σταματούν.
Μετά το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, θέμα έχει δημιουργηθεί και με την ημερομηνία των εκλογών, οι οποίες «κλείδωσαν» για τις 12 και 19 Νοεμβρίου.
Μια και ο Στ. Θεοδωράκης υποστηρίζει ότι ο πρώτος γύρος των εκλογών συμπίπτει με τον μαραθώνιο της Αθήνας, γεγονός που κατά τον επικεφαλής του Ποταμιού, θα «στερήσει» από την εκλογική αναμέτρηση αρκετούς δυνητικούς ψηφοφόρους.
Από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά υποστηρίζει πως το ζήτημα των διαδικαστικών έχει κλείσει όσον αφορά την εκλογική αναμέτρηση και επισημαίνει πως έχει έρθει η ώρα για τους υποψήφιους να τοποθετηθούν επί της πολιτικής και των προτάσεων τους.
Η αντιπαράθεση αυτή είναι καίριας σημασίας.
Το αποδεικνύει άλλωστε η επιχειρηματολογία που χρησιμοποίησε ο ίδιος ο κ.Θεοδωράκης.
Συγκεκριμένα, είπε ότι κάποιοι προσπαθούν να μετατρέψουν την ανοιχτή διαδικασία για την εκλογή αρχηγού σε κλειστή παλαιοκομματική σύναξη.
Ότι κάποιοι, αφού αρνήθηκαν πεισματικά και χωρίς επιχειρήματα την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία στερώντας στους νέους, στους νεομετανάστες της κρίσης και στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα τη συμμετοχή, τώρα στήνουν μια ακόμα κακοστημένη μεθόδευση.
Ότι κάποιοι θέλουν ένα κόμμα – φέουδο και ελεγχόμενο.
Είναι προφανές ότι αυτοί οι κάποιοι είναι η κα.Γεννηματά και το περιβάλλον της.
Για τον κ.Θεοδωράκη, οι παράμετροι αυτές είναι εξαιρετικά κρίσιμες για το εκλογικό αποτέλεσμα.
Καθώς είναι ξεκάθαρο ότι αν η εκλογική αναμέτρηση «δεν ανοίξει» και δεν προσελκύσει νέους και ανένταχτους έως σήμερα ψηφοφόρους, οι πιθανότητες για την εκλογική του νίκη περιορίζονται σημαντικά.
Και μπορεί ο κ.Θεοδωράκης να έχει υποστηρίξει ότι αν χάσει, θα παραμείνει στρατιώτης της κοινής προσπάθειας, αλλά προφανώς και έχει σημασία για εκείνον το πώς θα προκύψει ένα αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα.
Δεν πρέπει να παραλείψει κανείς πως ο κ.Θεοδωράκης, όπως και η κα.Γεννηματά, σε αυτές τις εκλογές είναι οι δύο υποψήφιοι που διακινδυνεύουν την αρχηγία και τα κόμματα τους.
Όποιος χάσει, χάνει αρχηγία, κόμμα και ιδιαίτερα πολιτικά προνόμια.
Αλλά την «κόντρα» πάει στα άκρα και η κα.Γεννηματά.
Η οποία μιλώντας στο κεντρικό συνέδριο της ΔΗΣΥ, είπε – αναφερόμενη προφανώς στον κ.Θεοδωράκη – ότι «όποιος θέλει κόμματα μπαλαντέρ, άμορφους κεντρώους χώρους, δεκανίκια των ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να τα αναζητήσει αλλού».
Τοποθέτηση που αν μη τι άλλο έρχεται σε πλήρη αντιπαράθεση με αυτό που έχει περιγράψει κατά καιρούς ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος έχει υποστηρίξει πως οι εκλογές θα αναδείξουν τον αρχηγό, ο οποίος αυτός θα είναι που θα διαμορφώσει και την πολιτική ταυτότητα του νέου φορέα.
Είναι προφανές πως ο δρόμος των εκλογών θα είναι γεμάτος με σκληρές αντιπαραθέσεις και κόντρες.
Είναι όμως και λογικό, υπό αυτά τα δεδομένα και αυτών που διακυβεύονται, να διατυπώνεται το ερώτημα για το εάν Γεννηματά και Θεοδωράκης θα τηρήσουν μέχρι τέλους τις δεσμεύσεις τους για μια κοινή συμπόρευση.
Η οποία εάν δεν διαπιστωθεί και δεν επιβεβαιωθεί την επόμενη των εκλογών, τότε το εγχείρημα της ενιαίας και δυναμικής Κεντροαριστεράς θα παραμείνει και πάλι αν όχι στον αέρα, τουλάχιστον ανολοκλήρωτο.
 
Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης