Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιτσιόρλας: Ανταποκρινόμαστε στις δεσμεύσεις μας, να κάνουν το ίδιο και οι δανειστές

Πιτσιόρλας: Ανταποκρινόμαστε στις δεσμεύσεις μας, να κάνουν το ίδιο και οι δανειστές
Οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα και για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος θα επιτευχθούν είπε ο κ.Πιτσιόρλας
Την θέση πως η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις της και αυτό πρέπει να κάνουν και οι δανειστές διατύπωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Στ. Πιτσιόρλας, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα και για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος θα υλοποιηθούν.
«Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστιες θυσίες για να τηρήσει το πρόγραμμα, παρά τις όποιες αστοχίες και λάθος προβλέψεις του προγράμματος» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ. Πιτσιόρλας, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τις φθινοπωρινές προβλέψεις του ΔΝΤ, βάσει των οποίων δεν επιτυγχάνεται ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018, υποστήριξε ότι «στις εκθέσεις του - και τις περσινές και τις φετινές - το ΔΝΤ έχει κάνει ορισμένες παραδοχές που δεν του βγαίνουν για την πορεία του προγράμματος».
«Εμείς θεωρούμε ότι θα είμαστε πάνω από τους στόχους, θα ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας και θεωρούμε ότι η πορεία πια προς την ανάπτυξη δεν μπορεί να ανακοπεί.
Θα ανακοπεί μόνο εάν μας δημιουργήσουν οι δανειστές μας ξανά μεγάλα προβλήματα εκ του μη όντος, ενόψει της τρίτης αξιολόγησης.
Το λαμβάνουμε υπόψη μας και προσπαθούμε να το αποτρέψουμε, όπως για παράδειγμα, όταν από την πλευρά του ΔΝΤ έγινε μία απόπειρα να δημιουργηθεί λανθασμένη εικόνα για τις τράπεζες, το αποτρέψαμε, επανήλθαν τα πράγματα εκεί που πρέπει, αλλά δεν αντιδράσαμε μόνο εμείς, αντέδρασαν και οι Ευρωπαίοι μαζί μας και υπέρ ημών.
Τα λαμβάνουμε αυτά τα σενάρια υπόψη, αδυνατίζουν σιγά σιγά, είμαστε σε καλύτερη, ισχυρότερη θέση στις διαπραγματεύσεις και κυρίως έχουμε πια δημιουργήσει μία εικόνα στην Ευρώπη ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα» τόνισε ο κ.Πιτσιόρλας, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δημιουργεί υπερβολικό θόρυβο καθαρά για αντιπολιτευτικούς λόγους όσον αφορά τις επενδύσεις.
«Ο υπερβολικός θόρυβος είναι ακριβώς από όσους προσπαθούν να αποδείξουν ότι τίποτα δε γίνεται στην Ελλάδα.
Κι όμως, γίνονται πάρα πολλά.
Η ΝΔ είναι δεσμευμένη σε ένα αδιέξοδο στρατηγικής που έχει, καθώς είχε προβλέψει ότι θα γίνουν εκλογές, δεν έγιναν και θα γίνουν μετά από δύο χρόνια.
Τώρα προσπαθεί να αναπροσαρμόσει τη στρατηγική της και το μότο που έχει βρει είναι να προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ζωή όμως καθημερινά αποδεικνύει ότι πάρα πολλά γίνονται από αυτή την κυβέρνηση» είπε ο υφυπουργός Οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης