Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στρατούλης (ΛΑΕ): Η Εθνική Τράπεζα να τηρήσει τις υποχρεώσεις της για το επικουρικό ταμείο

Στρατούλης (ΛΑΕ): Η Εθνική Τράπεζα να τηρήσει τις υποχρεώσεις της για το επικουρικό ταμείο
Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας θα πρέπει να τηρήσει τις θεσμοθετημένες οικονομικές τις υποχρεώσεις της προς το επικουρικό ταμείο των εργαζομένων και συνταξιούχων της
Να τηρήσει τις υποχρεώσεις της για το επικουρικό ταμείο των εργαζομένων της κάλεσε την Εθνική Τράπεζα ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ της ΛΑ.Ε, που παραβρέθηκε στη σημερινή νέα συγκέντρωση των εργαζομένων και συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας για την υπεράσπιση του επικουρικού τους.
«Η διοίκηση της Εθνικής τράπεζας αντλώντας περισσό θράσος από τις κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές επιδιώκει να καταπατήσει τις θεσμοθετημένες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις της προς το επικουρικό ταμείο των εργαζομένων της Εθνικής, οδηγώντας το σε οικονομική χρεοκοπία και κατά συνέπεια τις χορηγούμενες επικουρικές συντάξεις σε σφαγιαστικές και αβάστακτες για τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους μειώσεις», τόνισε ο Δ. Στρατούλης.
Και πρόσθεσε ότι η  ΛΑΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων και συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας για την υπεράσπιση και σωτηρία του ταμείου και των επικουρικών συντάξεων τους.
Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας θα πρέπει να τηρήσει τις θεσμοθετημένες οικονομικές τις υποχρεώσεις της προς το επικουρικό ταμείο των εργαζομένων και συνταξιούχων της.
Επίσης, να σταματήσει άμεσα τα προγράμματα εθελούσιων εξόδων, που συνεχώς εφαρμόζει, χωρίς να τηρεί και τις εξ αυτών ασφαλιστικές υποχρεώσεις της, προκαλώντας μαζικές αποχωρήσεις εργαζομένων προς συνταξιοδότηση, στερώντας αυτό το επικουρικό ταμείο από ένα μεγάλο μέρος των εσόδων του και υπονομεύοντας την οικονομική βιωσιμότητά του.
«Καλούμε τους εργαζομένους και συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας να συντονίσουν τον αγώνα τους με ολόκληρο το συνταξιουχικό κίνημα, για την υπεράσπιση του επικουρικού τους ταμείου και των συντάξεών τους και για την αποτροπή των νέων προγραμματισμένων από την κυβέρνηση μειώσεων των κύριων και των επικουρικών συντάξεων, για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, αλλά και των μνημονίων, που τους υπαγορεύουν, και για την υπεράσπιση και αναβάθμιση του δημόσιου και καθολικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης