Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Η πραγματική απειλή για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το ποσοστό της αποχής στις επόμενες εκλογές

Σκουρλέτης: Η πραγματική απειλή για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το ποσοστό της αποχής στις επόμενες εκλογές
H οικονομία έχει σταθεροποιηθεί, τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης
Η πραγματική «απειλή για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η δυναμική της Ν.Δ., που δεν φαίνεται άλλωστε να υφίσταται, αλλά το ποσοστό της αποχής στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές», ανέφερε σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο  υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.
Ειδικότερα, ο κ. Σκουρλέτης κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως η διαφορά ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται, αλλά παραμένει μεγάλη, τόνισε ότι το νέο ποιοτικό στοιχείο των δημοσκοπήσεων είναι πράγματι η μείωση της διαφοράς ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. και πρόσθεσε ότι «η πραγματική όμως απειλή για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η δυναμική της Ν.Δ., που δεν φαίνεται άλλωστε να υφίσταται, αλλά το ποσοστό της αποχής στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές.
Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τους δεσμούς του με την κοινωνία και δεν τους διαρρηγνύει, και αυτό είναι ένα ανοιχτό στοίχημα, έχει τη δυνατότητα να ανατρέψει τους σημερινούς δημοσκοπικούς συσχετισμούς».
Ακόμη, δήλωσε ότι «τα πιο δύσκολα τα ξεπεράσαμε» και η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί, ενώ κινείται πλέον με αναπτυξιακούς ρυθμούς.
Ο κ. Σκουρλέτης εκτιμά ότι δεν υπάρχουν πραγματικοί λόγοι καθυστέρησης της τρίτης αξιολόγησης.
Όπως αναφέρει ο υπουργός,  «οι προοπτικές είναι αισιόδοξες και παρά το γεγονός ότι η βελτίωση των δεικτών δεν εξατομικεύεται στη ζωή του καθενός, αποτελεί όμως απαραίτητη προϋπόθεση για να αισθανθούμε κάποτε πως κάτι αλλάζει προς το καλύτερο  στην καθημερινότητα μας. Με δυο λόγια, όσο πιο αισθητή είναι η βελτίωση της οικονομίας τόσο πιο εύκολη και στέρεη  θα είναι η έξοδος από τα μνημόνια, αλλά και η δυνατότητα της χώρας μας να ξανασχεδιάσει το μέλλον της και να επανεξετάσει τις δεσμεύσεις της.
Δεν θεωρώ πως όλα αυτά είναι εύκολα και για αυτό δεν διακατέχομαι από βεβαιότητες, τα πιο δύσκολα όμως τα ξεπεράσαμε».
Κάνοντας αναφορά στα σχόλια περί «κατενάτσιο» ορισμένων υπουργών αναφέρει ότι «αποδυναμώνουν τη συνοχή της κυβέρνησης», ενώ υπογραμμίζει ότι «παρά τις προγραμματικές μας διαφορές, τις οποίες δεν κρύψαμε ποτέ, οι λόγοι της συγκυβέρνησης με τους ΑΝ.ΕΛ. δεν έχουν εκλείψει».
Τονίζει ακόμη ότι «πρόθεσή μας είναι μέσα στους επόμενους μήνες να φέρουμε το θέμα της απλής αναλογικής ως μέρος ενός συνολικότερου σχεδίου θεσμικών αλλαγών στον χώρο της αυτοδιοίκησης».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης