Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επαφές Τσίπρα και σήμερα (15/10) στο Σικάγο – Συνάντηση με τον Γερουσιαστή και στελέχη της Ομογένειας

Επαφές Τσίπρα και σήμερα (15/10) στο Σικάγο – Συνάντηση με τον Γερουσιαστή και στελέχη της Ομογένειας
Οι επαφές που θα έχει σήμερα στο Σικάγο ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας
Συνεχίζει τις επαφές του και σήμερα, Κυριακή 15 Οκτωβρίου, στο Σικάγο ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, στο πλαίσιο της πενθήμερης επίσκεψής του στις ΗΠΑ.
Μάλιστα, θα έχει στις 17:00 ώρα Ελλάδος (09:00 τοπική ώρα),  κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Γερουσιαστή, κ. Dick Durbin, και στη συνέχεια πρωινό εργασίας με τον Γερουσιαστή και στελέχη της Ομογένειας, αργότερα στις  19:15 ώρα Ελλάδος (11:15 τοπική ώρα) θα επισκεφτεί  τα Cinespace Studios και θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο τους, κ.Alex Pissios, ενώ  τα ξημερώματα της Δευτέρας 16/10, ήτοι στις 01:30 ώρα Ελλάδος (17:30 τοπική ώρα), θα απευθύνει χαιρετισμό σε δεξίωση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σικάγο που γίνεται προς τιμήν του Πρωθυπουργού στο National Hellenic Museum και κατόπιν (03:30 ώρα Ελλάδος, 19:30 τοπική ώρα), θα παραστεί σε  δείπνο εργασίας με Ομοσπονδιακούς και Πολιτειακούς Βουλευτές, μέλη της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, και ομογενειακές οργανώσεις.
Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες ο Πρωθυπουργός θα συναντήσει τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, τον Αντιπρόεδρο, Mike Pence, καθώς και τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde.
Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν στις ΗΠΑ οι Υπουργοί Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ.

Τσίπρας: Greek comeback

«Η Ελλάδα δεν αφήνει πίσω της μόνο την κρίση αλλά και το μοντέλο που οδήγησε σε αυτήν», υπογράμμισε πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με τη γραφειοκρατία, την πολυνομία και τα ζητήματα που προκαλούν εμπόδια, το Σάββατο 14/10 στο Σικάγο.
Ο Αλέξης Τσίπρας , στη  συνάντηση που διήρκησε περίπου δύο ώρες και συμμετείχαν δώδεκα επιχειρηματίες-εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών του Σικάγο, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ενέργειας, της  καινοτομίας, της πληροφορικής και της υψηλής τεχνολογίας, το real estate,τις αερομεταφορές, τα funds, τα start up, έκανε σειρά παρεμβάσεων καθώς η συζήτηση είχε τη μορφή συνάντησης εργασίας με πλήθος ερωταπαντήσεων μεταξύ των συμμετεχόντων.
Πολλοί συμμετέχοντες επιχειρηματίες χρησιμοποίησαν τη φράση “Greek comeback", η οποία χαρακτήρισε τη συνάντηση και την οποία χρησιμοποίησε στο τέλος της συζήτησης και ο πρωθυπουργός.
Στην εισαγωγική τοποθέτηση του, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα θετικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας, ειδικότερα, τη θετική δημοσιονομική πορεία, την επιστροφή της χώρας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης με αναφορά στην εκτίμηση για κλείσιμο άνω του 2% το 2017, και έκανε αναφορά στην οριστική έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018.
Αναφέρθηκε ακόμη στη μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της παρούσας κυβέρνησης και τόνισε την προσήλωση της για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, αλλά και στη δημιουργία πρόσφατα της ειδικής task force για την προώθηση των επενδύσεων, της οποίας προϊσταται ο ίδιος.
Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχουν γίνει στη νομοθεσία για την απλοποίηση δημιουργίας νέων επιχειρήσεων, για την πρόβλεψη που υπάρχει στον αναπτυξιακό νόμο για 12 χρόνια σταθερού φορολογικού πλαισίου για τις μεγάλες επενδύσεις.
Πρόσθεσε ότι βασική συνισταμένη της λογικής που έχει η κυβέρνηση για να προχωρούν οι επενδύσεις, είναι ότι γίνονται μέσα σε πλαίσιο συναίνεσης με την κοινωνία, στοιχείο που δεν υπήρχε σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν, καθιστώντας επισφαλείς πάρα πολλές επενδύσεις.
Επιπλέον, έκανε αναφορά στα θετικά στοιχεία σχετικά με τις άμεσες ξένες επενδύσεις, επισημαίνοντας ότι το 2016 έκλεισε με θετικό ρυθμό δεκαετίας και ανέφερε ότι για την κυβέρνηση τα στοιχεία που αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας  και ως προς τις επενδυτικές προοπτικές είναι: η γεωγραφική και η γεωστρατηγική θέση της, και  η παρουσία της στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και της Ευρωζώνης.
Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στην πολιτική σταθερότητα που υπάρχει και που παρέχει ασφάλεια στους επενδυτές, σημείωσε ότι η παρουσία της ομογένειας στις ΗΠΑ είναι η βάση, πάνω στην οποία έχουν δομηθεί και αναβαθμιστεί ιστορικά οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις.
Τέλος, σημείωσε την αναβάθμιση των σχέσεων και του θετικού κλίματος των ΗΠΑ και της Ελλάδας, όπως φάνηκε από την επίσκεψη του B. Obama στην Αθήνα και επιβεβαιώνεται σήμερα και από την πρόσκληση που έλαβε ο ίδιος από το νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, D. Trump, για να επισκεφθεί το Λευκό Οίκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης