Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Κουρουμπλή με εκπροσώπους των Οστρακαλιευτών – Τι ζήτησαν από τον υπουργό

Συνάντηση Κουρουμπλή με εκπροσώπους των Οστρακαλιευτών – Τι ζήτησαν από τον υπουργό
O υπουργός Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής, έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες για να μεθοδευτεί η ικανοποίηση των αιτημάτων των Οστρακαλιευτών
Tροποποίηση του νόμου που προβλέπει εξέταση των δυτών από τέσσερις ειδικότητες γιατρών ζήτησαν οι εκπρόσωποι του Αλιευτικού - Οστρακαλιευτικού Συλλόγου Νέας Περάμου Αττικής, «Άγιος Γεώργιος», από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Π. Κουρουμπλή.
Στη συνάντηση που είχε ο κ. Κουρουμπλής με τους εκπροσώπους των Οστρακαλιευτών ήταν παρόντες ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Χρ. Λαμπρίδης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι των οστρακαλιευτών ζήτησαν τροποποίηση του νόμου που προβλέπει εξέταση των δυτών από τέσσερις ειδικότητες γιατρών για την έκδοση πιστοποιητικού υγείας και για την έκδοση βεβαίωσης άδειας δύτη.
Η αλλαγή που πρότειναν ήταν να προστεθεί στο σημερινό θεσμικό πλαίσιο, εναλλακτικά, η εξέταση από ιατρό ειδικότητας υπερβαρικής καταδυτικής ιατρικής.
Επιπλέον,  έθεσαν ζητήματα που αφορούν την αύξηση των επιτρεπόμενων μέτρων κατάδυσης για οστρακαλιεία, από 10 σε 15 μέτρα, καθώς και επανεξέταση του θεσμικού πλαισίου που καθορίζει τις ζώνες αλίευσης.
Από την πλευρά του, ο κ. Κουρουμπλής έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες για να μεθοδευτεί η ικανοποίηση των αιτημάτων, βάσει της νομοθεσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης