Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας: Βγαίνουμε από την κρίση – Αναβαθμισμένος ο γεωστρατηγικός ρόλος της Ελλάδας

tags :
Ρήγας: Βγαίνουμε από την κρίση – Αναβαθμισμένος ο γεωστρατηγικός ρόλος της Ελλάδας
Η γ’ αξιολόγηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό υποστήριξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι η Ελλάδα βγαίνει από την οικονομική κρίση έχοντας παράλληλα αναβαθμίσει τη διεθνή εικόνα της διατύπωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας με αφορμή και το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τη συνάντηση του (αύριο Τρίτη 20/10) με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump στο Λευκό Οίκο.
«Η Ελλάδα εξέρχεται από την οικονομική κρίση και αναβαθμίζει τον γεωστρατηγικό της ρόλο σε μία περιοχή που είναι και δύσκολη και αποσταθεροποιημένη.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ανεξάρτητα ποιος είναι στην ηγεσία τους - και αυτό το επιλέγει στις δημοκρατίες πάντα ο λαός - με χώρες που παίζουν έναν διεθνή ρόλο, πρέπει να έχουν πάντα τις σχέσεις τις διπλωματικές και τις οικονομικές.
Στις έντιμες διπλωματικές σχέσεις δεν υπάρχει μόνο το «δούναι και λαβείν».
Προφανώς, όταν κάνεις οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές και μάλιστα με χώρες, οι οποίες παίζουν έναν σημαντικό ρόλο, θα είναι μέσα στην αμοιβαία εξυπηρέτηση όλων αυτών που θα ήθελες και θέλεις, αλλά πρέπει να είναι με έντιμο τρόπο και όχι όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια κι αυτό θεωρώ ότι το έχουμε κάνει, με αυτόν τον τρόπο γίνονται οι διαπραγματεύσεις σε διακρατικό επίπεδο» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Ρήγας, ο οποίος υποστήριξε πως αυτό που προέχει είναι να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η γ’ αξιολόγηση.
«Το τέλος του χρόνου είναι μία περίοδος στην οποία μπορούμε να την έχουμε ολοκληρώσει.
Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν δύσκολα στοιχεία στη διαπραγμάτευση, ότι έχουν ξεκαθαριστεί ορισμένα πράγματα με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ, αλλά και όλα αυτά που συμβαίνουν στην ΕΕ με τη διαχείριση του Brexit, αλλά και τη δύσκολη περίοδο που περνά η Ευρώπη με την άνοδο των δεξιών και ακροδεξιών πολιτικών, οι οποίες την προηγούμενη περίοδο ενισχύθηκαν από τη στάση που κρατήθηκε από το νεοφιλελεύθερο ακραίο μπλοκ, αυτό για εμάς είναι σημαντικό» υποστήριξε ο κ.Ρήγας, αναφέροντας πως «η Ελλάδα αποτελεί πόλο σταθερότητας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης