Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης για πρόστιμα ΚΟΚ: Θέλουμε να καταπολεμήσουμε το πληρώνω και παρανομώ

Σπίρτζης για πρόστιμα ΚΟΚ: Θέλουμε να καταπολεμήσουμε το πληρώνω και παρανομώ
Αφαίρεση διπλώματος για οδήγηση με ομιλία σε κινητό, ρίψη τσιγάρου από παράθυρο και οδήγηση σε Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης
Πρόθεση μας είναι να καταπολεμήσουμε το «πληρώνω και παρανομώ» υποστήριξε ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης αναφερόμενος στο σχέδιο της κυβέρνησης τα πρόστιμα για τις παραβάσεις του ΚΟΚ να επιβάλλονται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Σπίρτζης υποστήριξε ότι επίκειται μείωση όλων των προστίμων, ενώ σε περίπτωση παράβασης, ο τροχονόμος θα «κόβει κλήση» με ένα συγκεκριμένο, κοινό για όλους, ποσό που θα ορίζει ο νέος νόμος.
Ακολούθως, τα στοιχεία της παράβασης θα αποστέλλονται στο TAXIS και αναλόγως θα μειώνεται ή θα προσαυξάνεται το συγκεκριμένο ποσό.
Όσον αφορά το όριο στο οποίο θα επιβάλλεται η μείωση ή η προσαύξηση, ο υπουργός ανέφερε ότι αυτό θα καθοριστεί σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών
«Η Εθνική Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια θα διαμορφώσει τα εισοδηματικά κριτήρια που θα μπουν στους παραβάτες του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)» είπε ο κ.Σπίρτζης, αναφέροντας πως εισοδηματικά κριτήρια υπάρχουν σε πολλές πτυχές της κοινωνικής ζωής και ότι δεν υπάρχει οριζόντια πολιτική που να είναι δίκαιη..
Όπως είπε ο κ.Σπίρτζης, ο νέος ΚΟΚ θα προβλέπει ότι εάν ένας οδηγός συλληφθεί για δεύτερη φορά να πετά τσιγάρο από το παράθυρο του αυτοκινήτου, θα του αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης και θα καλείται να δώσει εκ νέου εξετάσεις, ενώ κάτι αντίστοιχο θα συμβαίνει με όλες τις παραβάσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς, όπως για παράδειγμα η στάθμευση σε διάβαση αναπήρων.
«Η μία ανάγνωση της διάταξης αυτής είναι η ταξικότητα και η άλλη είναι η πιο δίκαιη αντιμετώπιση.
Πρέπει να καταλαβαίνει κάποιος ότι το πρόστιμο που θα φάει δεν είναι το ίδιο για εσάς, τον κ. Ιαβέρη ή για έναν άνεργο.
Σήμερα που έχουμε ΚΟΚ με υπέρογκα πρόστιμα, λειτουργεί;» διερωτήθηκε ο κ. Σπίρτζης, τονίζοντας πως «και ο τροχονόμος το σκέφτεται σε έναν μεροκαματιάρη να βάλει πρόστιμο 500 ευρώ».
Επιπλέον, ο κ.Σπίρτζης τόνισε ότι για ορισμένες παραβάσεις, όπως η ομιλία στο κινητό εν ώρα οδήγησης, ρίψη τσιγάρου από το παράθυρο αλλά και η οδήγηση στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, δεν θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο αλλά θα αφαιρείται το δίπλωμα του παραβάτη οδηγού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης