Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαριάδης: Ουσίας και όχι φωτογραφίας η συνάντηση Τσίπρα – Trump στο Λευκό Οίκο

tags :
Ζαχαριάδης: Ουσίας και όχι φωτογραφίας η συνάντηση Τσίπρα – Trump στο Λευκό Οίκο
Κανένας δεν κρύβει ότι έχουμε πάρα πολύ μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες είπε ο κ.Ζαχαριάδης
Την θέση ότι η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump γίνεται για λόγους ουσίας και όχι φωτογραφίας διατύπωσε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης.
Σε δηλώσεις του στο Κόκκινο ο κ.Ζαχαριάδης υποστήριξε ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ γίνεται για λόγους ουσίας και όχι εθιμοτυπίας και ότι ο Αλέξης Τσίπρας μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο έχει συναντήσει και τον Obama και τώρα και τον Trump.
«Κανένας αμερικανός πρόεδρος δεν κάνει συναντήσεις απλώς για τις φωτογραφίες.
Όσοι κάνουν κριτική στην κυβέρνηση επ’ αυτού αντιλαμβάνονται και αναλύουν την πολιτική με τέτοιους όρους, γιατί επί τόσα χρόνια πολιτεύονταν με αυτόν τον τρόπο.
Δηλαδή τους αρκούσε μια χειραψία ή ένα χτύπημα στην πλάτη για να πουν ότι κάνουν.
Εμείς κινούμαστε διαφορετικά.
Κινούμαστε βάσει των οικονομικών μεγεθών της τήρησης της συμφωνίας και δεν μένουμε απλώς στις φωτογραφίες ή στα όποια θετικά λόγια που και αυτά έχουν τη σημασία τους» είπε ο κ.Ζαχαριάδης.
Αναφερόμενος στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι κανείς δεν κρύβει ότι στην Ελλάδα έχουμε πάρα πολύ μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες.
«Άλλωστε είχαμε πει εξαρχής ότι πρώτο μας μέλημα όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας θα πρέπει να είναι τα νομοσχέδια για την κοινωνική αλληλεγγύη, για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, για την προσπάθεια οι πολίτες να κανονικοποιήσουν τα βάρη με τα οποία ζούνε.
Και παρόλο που αναγκαστήκαμε το καλοκαίρι του 2015 να κάνουμε μια υποχώρηση και μια συμφωνία, εμείς δεν έχουμε αλλάξει τη γνώμη μας γύρω από την οικονομική κατάσταση της χώρας και παραμένει πρωταρχικός μας στόχος βγαίνοντας από αυτή την ιστορική περιδίνηση που βρίσκεται η χώρα, το 2018 να μπούμε στην φάση της ανάκαμψης που ήδη μακροοικονομικά συντελείται» τόνισε ο κ.Ζαχαριάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης