Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τα tweets και οι φωτογραφίες του Τσίπρα μέσα από το Blair House

Τα tweets και οι φωτογραφίες του Τσίπρα μέσα από το Blair House
O Αλέξης Τσίπρας είναι ο τέταρτος Έλληνας πρωθυπουργός που φιλοξενείται στο Blair House
Όντας ο τέταρτος Έλληνας πρωθυπουργός ο οποίος θα φιλοξενηθεί στο Blair House, ο Αλέξης Τσίπρας άρχισε να ενημερώνει μέσω του twitter για τα... βήματα του.
Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας έγραψε στο twitter «Στο ιστορικό Blair House το οποίο επισκεπτόταν συχνά ο Αβραάμ Λίνκολν & στο οποίο έλαβαν χώρα σημαντικά γεγονότα της Αμερικανικής ιστορίας».
Μάλιστα, ο Έλληνας πρωθυπουργός συνόδευσε το σχόλιο του και με δύο φωτογραφίες.
Ο λευκός πολυόροφος ξενώνας με τα γκρι κεραμίδια βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Λευκό Οίκο και περιλαμβάνει σαλόνια, τραπεζαρίες και υπνοδωμάτια υψηλής αισθητικής για τους εκάστοτε επίσημους προσκεκλημένους του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο προϋπόθεση της φιλοξενίας στο Blair House είναι η «επίσημη επίσκεψη» του κάθε ηγέτη από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα αφενός γιατί αποτελεί το επιστέγασμα μιας πολύμηνης προσπάθειας με στόχο την αναβάθμιση της στρατηγικής και στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και αφετέρου γιατί είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη αριστερού Έλληνα πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο.







www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης