Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, M. Pence συναντάται ο Τσίπρας – Ολοκληρώνεται η επίσκεψη στις ΗΠΑ

Με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, M. Pence συναντάται ο Τσίπρας – Ολοκληρώνεται η επίσκεψη στις ΗΠΑ
Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στις 21:30 στο Brookings Institution, αναχωρεί το βράδυ για Βρυξέλλες
Με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, M. Pence θα συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ολοκληρώνει την πενθήμερη επίσκεψη του στις ΗΠΑ.
Βάσει του σημερινού του προγράμματος, ο κ.Τσίπρας θα συναντηθεί στις 16:30 το απόγευμα  με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, στις 19:00 θα συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας με επιχειρηματίες, το οποίο παραθέτει το Business Council for International Understanding ενώ στις 21:30 θα μιλήσει στο Brookings Institution.
Κατόπιν της ομιλίας του ο κ.Τσίπρας θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής, την Πέμπτη 19/10 και την Παρασκευή 20/10.
Εν των μεταξύ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ικανοποίηση επικρατεί στην ελληνική πλευρά από τη συνάντηση Τσίπρα – Trump.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι τα τρία στοιχεία που διαμόρφωσαν το κλίμα στη συζήτηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ ήταν σεβασμός, αναγνώριση και στήριξη από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα.
«Πρώτον, ο σεβασμός από την πλευρά των ΗΠΑ στις θυσίες και τη μεγάλη προσπάθεια που έχει κάνει η Ελλάδα για την ανάκαμψη.
Δεύτερον, η αναγνώριση του κρίσιμου γεωστρατηγικού ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή ως ένας πόλος σταθερότητας και ένας σταθερός σύμμαχος των ΗΠΑ σε μια εξαιρετικά κρίσιμη διεθνώς περιοχή.
Τρίτον, το στοιχείο της στήριξης, της έμπρακτης στήριξη προς την Ελλάδα κυρίως στο κομμάτι της οικονομίας.
Η στήριξη αυτή έχει δύο βασικές πτυχές: τη συνέχιση της σταθερής θέσης της αμερικανικής πλευράς - που εκφράζεται και από το ΔΝΤ - στο ζήτημα του χρέους και επίσης στήριξη σε επίπεδο επενδύσεων και εισροής αμερικανικών κεφαλαίων στην ελληνική οικονομία σε αυτή την περίοδο που βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης και την έχει πολύ ανάγκη» επεσήμαναν κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τις επαφές των δύο πλευρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης