Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαριάδης: Μπαίνουμε σε φάση δυναμικής ανάκαμψης – Να διατηρηθεί για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος

tags :
Ζαχαριάδης: Μπαίνουμε σε φάση δυναμικής ανάκαμψης – Να διατηρηθεί για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος
Αυτονόητη υποχρέωση η επιστροφή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ιδιωτικό τομέα τόνισε ο κ.Ζαχαριάδης
Την θέση πως η Ελλάδα μπαίνει σε μια περίοδο δυναμικής ανάκαμψης, η οποία πρέπει να διατηρηθεί για πολύ καιρό προκειμένου να καλυφθεί το χαμένο έδαφος στην οικονομία από το 2008 έως σήμερα διατύπωσε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης.
«Από το 2015 μέχρι σήμερα βρισκόμαστε σε μία κατάσταση σταθερότητας στα οικονομικά δεδομένα και τώρα με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης φαίνεται ότι σε τριμηνιαία βάση, διότι έτσι μετράει η ΕΛΣΤΑΤ και η Eurostat, μπαίνουμε σε μία φάση δυναμικής ανάκαμψης η οποία πρέπει να διατηρηθεί για πολλά τρίμηνα και για πολλά εξάμηνα για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος από το 2008 μέχρι σήμερα» ανέφερε μιλώντας στον «Αθήνα 9.84» ο κ.Ζαχαριάδης.
Ερωτηθείς για το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και το κοινωνικό μέρισμα ο κ.Ζαχαριάδης υποστήριξε ότι η επιστροφή των ληξιπρόθεσμων προς τον ιδιωτικό τομέα είναι αυτονόητη υποχρέωση η οποία περιγράφεται μέσα και στη συμφωνία που έχουμε υπογράψει.
«Είναι μία διαδικασία που πρέπει να επιταχυνθεί από την ελληνική κυβέρνηση γιατί θα τονώσει την οικονομία συνολικά και θα της δώσει ώθηση.
Όταν έχουμε υπερεκτέλεση πλεονάσματος εμείς έχουμε πάρει την απόφαση κάποια από αυτά τα χρήματα να γυρνάνε στους φτωχούς και αδύναμους συμπολίτες μας» υποστήριξε ο κ.Ζαχαριάδης.
Αναφερόμενος στη συνάντηση Τσίπρα – Trump ο κ.Ζαχαριάδης είπε πως καλώς γίνονται αυτές οι συναντήσεις.
«Ασφαλώς ο Αλέξης Τσίπρας καλώς συναντάται με τον πρόεδρο Τραμπ, με τον πρόεδρο Πούτιν, με τον κύριο Μακρόν με την κυρία Μέρκελ.
Είτε συμφωνεί μαζί τους είτε δε συμφωνεί.
Μα και αυτοί μεταξύ τους που συναντιούνται δε συμφωνούν μεταξύ τους σε όλα» ανέφερε ο κ. Ζαχαριάδης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης