Πολιτική

Θεοδωράκης: Δεν είμαστε με την ακυβερνησία – Θα καταθέσουμε πρόταση διακυβέρνησης

tags :
Θεοδωράκης: Δεν είμαστε με την ακυβερνησία – Θα καταθέσουμε πρόταση διακυβέρνησης
Ασφαλή συμπεράσματα από την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ δεν μπορούν να υπάρξουν ακόμα είπε ο κ.Θεοδωράκης
Την θέση ότι «δεν είμαστε με την ακυβερνησία» διατύπωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για την αρχηγία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, Στ. Θεοδωράκης αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες.
«Θα καταθέσουμε πρόταση διακυβέρνησης, και αυτός που θα κερδίσει θα απαντήσει σε αυτήν» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84 ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του στην εφαρμογή της απλής αναλογικής.
«Αυτή τη στιγμή είναι καταστροφή για τη χώρα, θα κάνουμε όποια συμμαχία γίνεται για να αλλάξει» είπε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος αναφορικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ με αφορμή το θέμα των F16 και των αμυντικών εξοπλισμών, υποστήριξε ότι «ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορεί κανένας να έχει».
«Είναι καλό που ο Τσίπρας εγκατέλειψε τα αντιδυτικά του συνθήματα.
Τώρα πόσο θα πληρώσουμε το μάρμαρο αυτό θα το δούμε.
Δεν θα πρέπει να χάσουμε την δυνατότητα απάντησης στο Αιγαίο και αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Υπάρχει ανάγκη η Αεροπορία μας να είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή, για αναχαιτίσεις και ότι άλλο επιβάλλεται να γίνει στο Αιγαίο γιατί υπάρχει μια αμφισβήτηση ξεκάθαρη της Τουρκίας των δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο.
Το ένα βήμα είναι να διευθετήσουμε την υπόθεση αυτή ειρηνικά.
Και ξέρετε ότι για αυτό προσπαθούμε.
Από εκεί και περά μέχρι να γίνει αυτό πρέπει να έχεις μια ετοιμοπόλεμη Αεροπορία που να απαντά στις προκλήσεις.
Η χώρα μας πρέπει να έχει μια μικρή αποτρεπτική δύναμη, αυτό δεν μπορεί να μην είναι πρόταγμα μιας προοδευτικής παράταξης.
Εμείς έχουμε προτείνει να υπάρχει μια συνεννόηση σε ανώτατο επίπεδο.  
Έχουμε προτείνει το συμβούλιο Ασφαλείας.
Δεν μπορεί αυτές οι αποφάσεις να είναι ενός υπουργού, πόσο μάλλον του κ.Καμμένου που δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στο κριτήριο του.
Πρέπει να υπάρχει στο ανώτατο επίπεδο, δηλαδή των αρχηγών των κομμάτων, μαζί με επιτελικούς, μια απόφαση για την άμυνα και την εξωτερική ασφάλεια της χώρας» είπε ο κ.Θεοδωράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης