Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Ο νέος πολιτικός φορέας θα περιλαμβάνει όλες τις δυνάμεις του Κέντρου – Θα είναι νέο κόμμα

Θεοδωράκης: Ο νέος πολιτικός φορέας θα περιλαμβάνει όλες τις δυνάμεις του Κέντρου – Θα είναι νέο κόμμα
Όλοι οι υποψήφιοι αρχηγοί υπερασπιζόμαστε την ανάγκη για μια μεγάλη, κεντρώα προοδευτική παράταξη είπε ο κ.Θεοδωράκης
Ο νέος πολιτικός φορέας θα περιλαμβάνει όλες τις δυνάμεις του κέντρου και θα είναι ένα νέο κόμμα, με νέα ηγετική ομάδα, με νέα όργανα και νέες αρχές υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος εκτίμησε ότι στις εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου πολιτικού φορέα θα συμμετάσχουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ και ερωτηθείς για τις διαφορές του με τους συνυποψήφιους του ο κ.Θεοδωράκης υποστήριξε ότι «όλοι έχουμε τις διαφορετικές αποχρώσεις μας, αλλά έχουμε μια κοινή ταυτότητα: όλοι υπερασπιζόμαστε την ανάγκη να υπάρχει μια μεγάλη κεντρώα προοδευτική παράταξη στον χώρο».
«Οι πόρτες του νέου κινήματος θα είναι από την μεριά μου ανοιχτές για αυτό που ονομάζουμε παραγωγική δημιουργική Ελλάδα.
Δεν θα πρέπει τα κόμματα να συγκροτούνται μόνο από παλιά υλικά και παλιό δυναμικό αλλά θα πρέπει να συμμετέχουν σε ένα μεγάλο ποσοστό νέοι άνθρωποι και δεν εννοώ μόνο ηλικιακά» είπε ο κ.Θεοδωράκης, αναφέροντας ότι ένας από τους στόχους του είναι «η συμμετοχή των γυναικών στο καινούργιο κόμμα να είναι 50%».
Μιλώντας για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει διαφάνεια ως προς το τι συμφωνήθηκε για τη Σούδα, ενώ κάλεσε τον κ. Τσίπρα να φέρει το θέμα στη Βουλή έτσι ώστε να μη γίνει τίποτα κάτω από το τραπέζι.
«Περιμένουμε μια υπεύθυνη απάντηση από την κυβέρνηση για το ερώτημα τι θα γίνει με τη Σούδα.
Δηλαδή να ξέρουμε τι έχουν βάλει στο τραπέζι και τι περιμένουμε.
Ελπίζω να μην ακολουθήσουν τον δρόμο της αδιαφάνειας και να γίνουν όλα φανερά.
Η βουλή να αποφασίσει, να εγκρίνει και βέβαια δια της βουλής ο κόσμος να μάθει τι γίνεται» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, επισημαίνοντας την ανάγκη αποκομματικοποίησης του κράτους.
«Πιστεύουμε σε ένα Δημόσιο που δεν θα υπάρχει κομματική μπότα.
Πρέπει οι δημόσιοι υπάλληλοι να απελευθερωθούν από τη ματιά του προϊσταμένου-κομματάρχη.
Και θα πρέπει να εμπιστευθούμε τη δημόσια διοίκηση.
Πήγα χθες στο ΑΣΕΠ, ένα όργανο που, όταν δημιουργήθηκε από τον Σάκη Πεπονή, είχε δημιουργήσει πολλές αντιδράσεις.
Σήμερα κανείς δεν αμφισβητεί τη λειτουργία του.
Εμείς λοιπόν προτείνουμε - και το συζήτησα με τον πρόεδρό του - ότι το ΑΣΕΠ θα πρέπει να επεκτείνει τις αρμοδιότητές του, οι προαγωγές στο Δημόσιο να γίνονται από το ΑΣΕΠ και να μην υπάρχει παρέμβαση του εκάστοτε υπουργού και του εκάστοτε κόμματος» είπε ο κ.Θεοδωράκης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης