Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Θα ανατρέψουμε το σημερινό πολιτικό σκηνικό – Πρωταγωνιστής η Κεντροαριστερά

Γεννηματά: Θα ανατρέψουμε το σημερινό πολιτικό σκηνικό – Πρωταγωνιστής η Κεντροαριστερά
Το «Greek Comeback» του κ. Τσίπρα είναι τόσο αξιόπιστο όσο ήταν τα «Greek Statistics» του κ. Καραμανλή είπε η κα.Γεννηματά
Την πεποίθηση πως ο νέος πολιτικός φορέας της Κεντροαριστεράς θα αναδειχθεί πρωταγωνιστής και θα ανατρέψει το σημερινό πολιτικό σκηνικό εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
«Σε όλη την Ελλάδα διαμορφώνεται ένα δυναμικό λαϊκό κίνημα που διεκδικεί και ψηφίζει για μια ενωμένη, ισχυρή και αυτόνομη προοδευτική παράταξη.
Αυτό το πολιτικό αίτημα ενώνει όλες τις γενιές και όλους τους προοδευτικούς πολίτες που παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους και στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα συμμετοχής και αποφασιστικότητας.
Μήνυμα ανατροπής του σημερινού πολιτικού σκηνικού που θα φέρει την δημοκρατική παράταξη ξανά σε ρόλο πρωταγωνιστή.
Ο κόσμος της παράταξης έχει αγκαλιάσει την πρωτοβουλία και δικαιώνει τις επιλογές και τη μεγάλη προσπάθεια που χρειάστηκε για να φτάσουμε ως εδώ.
Αυτό φυσικά με ικανοποιεί και με γεμίζει αισιοδοξία ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το άλμα προς τα εμπρός.
Πιστεύω στη νίκη, πιστεύω ότι θα νικήσει το μήνυμα της ενότητας και της προοπτικής της παράταξης.
Αυτή η ισχυρή θέληση και απόφαση των πολιτών θα σφραγίσει το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου και θα κρίνει την εκλογή» είπε σε συνέντευξη της στην Εφημερίδα των Συντακτών η κα.Γεννηματά, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ προτιμούν την κατακερματισμένη Κεντροαριστερά.
«Το δικό μου πολιτικό σχέδιο και στόχος είναι να υποδεχτούμε ξανά σε μια σύγχρονη, ανανεωμένη, ισχυρή και αυτόνομη προοδευτική παράταξη τον μεγάλο αριθμό προοδευτικών πολιτών που τα τελευταία χρόνια μετανάστευσαν πρόσκαιρα εκλογικά είτε σε άλλα κόμματα είτε στην αποχή.
Η υλοποίηση αυτού του πολιτικού σχεδίου ανατρέπει τις πολιτικές ισορροπίες και είναι λογικό να ανησυχεί και τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ανατρέπει τα σχέδια και τις προσδοκίες τους να περιορίσουν τις επόμενες εκλογές σε μια αναμέτρηση για δύο.
Κι όμως: Εμείς θα κάνουμε τις εκλογές αναμέτρηση για τρεις.
Είναι λογικό κανείς από τους δύο να μην θέλει την εκλογή μου.
Γι’ αυτό κλιμακώνονται καθημερινά οι προσωπικές επιθέσεις οι οποίες όχι μόνο δεν με πτοούν αλλά με δυναμώνουν.
Γιατί ο κόσμος της παράταξης γνωρίζει και αναγνωρίζει…» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας πως όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή του κόσμου στις εσωκομματικές εκλογές τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η δυναμική του νέου πολιτικού φορέα.
Ερωτηθείσα αν θεωρεί ότι ο νέος πολιτικός φορέας θα μείνει ενωμένος μετά τις εκλογές η κα.Γεννηματά υποστήριξε πως την ενότητα θα τη διασφαλίσει ο κόσμος της παράταξης.
«Αμέσως μετά την εκλογή επικεφαλής προχωράμε στις διαδικασίες για τη θεσμική συγκρότηση του νέου φορέα.
Μέσα από αυτές τις διαδικασίες η βάση της παράταξης θα αναθέσει ρόλους και ευθύνες με τρόπο δημοκρατικό, χωρίς να ανακηρύσσει βαρόνους και φεουδάρχες.
Βαρονίες και τιμάρια δεν έχουν θέση στη νέα παράταξη» είπε η κα.Γεννηματά.
Κληθείσα να σχολιάσει το Greek comeback που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός από τις ΗΠΑ, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «το «Greek Comeback» του κ. Τσίπρα είναι τόσο αξιόπιστο όσο ήταν τα «Greek Statistics» του κ. Καραμανλή».
«Αντίθετα με την εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζει ο κ. Τσίπρας, η κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας και η καθημερινότητα που βιώνει η ελληνική κοινωνία παραμένουν εξαιρετικά προβληματικά. Capital controls, φορολογική καταιγίδα, καθημερινά νέα λουκέτα επιχειρήσεων, Κυβερνητικές πράξεις εχθρικές προς τις επενδύσεις, ανεργία σταθερά στα ύψη, κατασχέσεις, μισθοί των 400 Ευρώ, περικοπή κοινωνικών δαπανών, άθλια κατάσταση στην Υγεία και την παιδεία, φυγή των νέων στο εξωτερικό.
Το μόνο που «πέτυχε» ο κ. Τσίπρας ήταν ο «συμβιβασμός» του να μην ανατινάξει τελικά τη χώρα.
Δεν είναι comeback η επιστροφή πίσω και από τα δεδομένα του 2014 και με ζημιά 100 δις για την Ελληνική οικονομία και το εθνικό εισόδημα.
Για να πάρουμε την Ελλάδα πίσω χρειάζεται ένα Εθνικό Σχέδιο με προοδευτικές αλλαγές που θα εγγυηθούν την οικονομική σταθερότητα και την ανάπτυξη και ταυτόχρονα ισχυρές πολιτικές αναδιανομής για την  καταπολέμηση της φτώχειας και την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Το «Σχέδιο Ελλάδα» που προτείνουμε μπορεί να αποτελέσει βάση για διάλογο και διαμόρφωση μια Εθνικής Γραμμής με προοδευτικό πρόσημο.
Τώρα όσο για τα αποτελέσματα από το ταξίδι στις ΗΠΑ, παρά τις ευχές όλων μας και τις προσδοκίες που καλλιέργησαν γύρισε μόνο με ανέξοδα καλά λόγια και άδεια χέρια.
Μας φόρτωσε και άλλο ένα γραμμάτιο 2,4 δις ευρώ» είπε η κα.Γεννηματά, η οποία αναφερόμενη στη ΝΔ τόνισε ότι «εκφράζει τη συντηρητική παράταξη στη χώρα και παρά τις διακηρύξεις, παραμένει προσκολλημένη στα παλαιοκομματικά στερεότυπα».
«Βλέπει την ανάπτυξη ως οικονομική δραστηριότητα των λίγων και θεωρεί τις ανισότητες ως φυσικό φαινόμενο.
Όσο ψεύτικη είναι η «Αριστερά» του κ. Τσίπρα, τόσο  γνήσια είναι η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη.  
Δεν θα επιτρέψουμε να οδηγηθούμε από το ένα άκρο της συντήρησης στο άλλο» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης