Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοντονής: Με το «πόθεν έσχες» εμπεδώνεται στους πολίτες η έννοια της ισονομίας

Κοντονής: Με το «πόθεν έσχες» εμπεδώνεται στους πολίτες η έννοια της ισονομίας
«Θεωρώ, όμως, ότι όλοι έχουμε υποχρέωση στην υποβολή “πόθεν έσχες”» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Η υποβολή «πόθεν έσχες» συμβάλει στην εμπέδωση από τους πολίτες, της έννοιας της ισονομίας «χωρίς εξαιρέσεις» στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Κοντονής παρέπεμψε για τη διαδικασία, έπειτα από την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ως σημαντικό στοιχείο της απόφασης του ΣτΕ, την αποσαφήνιση, «κατά τρόπο κυρίαρχο», ότι η δήλωση «πόθεν έσχες» μπορεί να κατατίθεται ηλεκτρονικά.
«Θεωρώ, ότι η δήλωση που έχει κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, ο κ. Παπαγγελόπουλος καλύπτει και δεν χρειάζεται να πω τίποτε περισσότερο.
Μένω, ότι το ΣτΕ αποφάσισε ότι η δήλωση “πόθεν έσχες” μπορεί να κατατίθεται με ηλεκτρονικό τρόπο, γιατί εκεί υπήρχε και μια μεγάλη αντίδραση.
Επομένως, αυτό το πρόβλημα λύνεται κατά τρόπο κυρίαρχο, δε θα αμφισβητηθεί άλλη φορά.
Και λεπτομέρειες, απ' ότι πληροφορηθήκατε κι εσείς, εμπλουτισμού της ΚΥΑ υπήρξαν, νομίζω, χθες και σήμερα, έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία» δήλωσε ο κ. Κοντονής και συνέχισε: «Θεωρώ, όμως, ότι όλοι έχουμε υποχρέωση στην υποβολή “πόθεν έσχες”, γιατί με αυτό τον τρόπο οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι εμπεδώνεται η ισονομία και δεν υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτόν τον πολύ σημαντικό πυλώνα λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης