Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Αίγυπτο ο Καμμένος: Οφείλουμε μέσω της συνεργασίας να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές

Στην Αίγυπτο ο Καμμένος: Οφείλουμε μέσω της συνεργασίας να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές
"Το Ελ Αλαμέιν σφράγισε τη φιλία μεταξύ των χωρών μας", τόνισε από την Αίγυπτο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος
Στις εκδηλώσεις για την 75η επέτειο των Μαχών στο Ελ Αλαμέιν στην Αίγυπτο παρέστη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο.
Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και τον Αιγύπτιο ομόλογό του Στρατηγό Σεντκί Σομπχί.
Ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε το Ελληνικό Στρατιωτικό Μνημείο Πεσόντων στη Μάχη του Ελ Αλαμέιν και σε χαιρετισμό που απηύθυνε ανέφερε ότι τιμούμε κάθε χρόνο, τη Μνήμη των ηρωικώς πεσόντων Αγωνιστών της 1ης Ελληνικής Ταξιαρχίας, «στον επιβλητικό χώρο του Ελληνικού Στρατιωτικού Μνημείου στο Ελ Αλαμέιν, εδώ, όπου ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον Ιταλο-γερμανικό άξονα».
Ο ίδιος συνεχάρητους ελληνικούς συνδέσμους - σωματεία της Αιγύπτου που με την ενεργό παρουσία και την προσφορά τους, αναδεικνύουν και ενισχύουν τους αδελφικούς δεσμούς μεταξύ δύο μεγάλων εθνών και πολιτισμών, του Ελληνικού και του Αιγυπτιακού.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι σήμερα «τιμούμε μαζί το μεγαλείο της νίκης του κάθε δημοκρατικού και ελεύθερα αντιστεκόμενου λαού κατά του φασισμού και της μισαλλοδοξίας, εμπνεόμαστε από τον αγώνα τους, παραδειγματιζόμαστε από τη θυσία τους».
Μήνυμα της ημέρας, όπως είπε ο κ. Καμμένος, «αποτελεί το παράδειγμα της συλλογικής προσπάθειας που κατέβαλαν υπερβαίνοντας εαυτόν οι προηγούμενες γενιές.
Η διασφάλιση της ελευθερίας, της ανεκτικότητας και του δημιουργικού διαλόγου επιτυγχάνεται μόνο με συλλογικές προσπάθειες κρατών, λαών και κυβερνήσεων που μοιράζονται τα ίδια ιδανικά, αλλά και τις ίδιες αρχές.
Οφείλουμε μέσω της συνεργασίας να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές, δημιουργώντας αναχώματα σε μελλοντικές πιθανές συγκρούσεις, προστατεύοντας την ανθρωπότητα από τη φρίκη του πολέμου.
Το Ελ Αλαμέιν σφράγισε τη φιλία μεταξύ των χωρών μας, καθιέρωσε την πεποίθηση ότι η ειρήνη, η ευημερία και η ευτυχία είναι εφικτές μόνο μέσα από το σεβασμό του Διεθνούς δικαίου, από το σεβασμό σε αξίες και ιδανικά οικουμενικά.
Ο δρόμος για τη διαμόρφωση κοινών στρατηγικών και δογμάτων είναι ακόμη μακρύς και δύσκολος.
Δύσκολος, όταν μιλάμε για αυτά σε μια περιοχή ρευστότητας και κρίσεων, στο σταυροδρόμι πολιτισμών και θρησκειών, αυτό της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, που στη σημερινή συγκυρία διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο για τη διεθνή σταθερότητα και την ειρήνη των λαών. Θέλουμε αυτό το σταυροδρόμι να αποτελεί πηγή δημιουργικότητας και όχι διενέξεων.
Και ακριβώς αυτός είναι ο ρόλος μας, να προχωρήσουμε μπροστά, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, θέτοντας πρωταρχική μας ευθύνη την ασφάλεια και την ευημερία των λαών μας.
Σε αυτή τη βάση, δεν πρέπει να φεισθούμε προσπαθειών προκειμένου να σταθούμε στο ύψος των προκλήσεων, αλλά και στις απαιτήσεις των πολιτών μας, που, όπως και τότε, το ένστικτό τους αποδεικνύεται αλάνθαστο».
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πρόσθεσε ο υπουργός,  καθιέρωσε φέτος το 2017 ως έτος βετεράνων και εθνοφυλάκων.
 «Υποκλινόμαστε στους εν ζωή ήρωες όπως ο Γιάννης Νικολόπουλος που βρίσκεται σήμερα εδώ, αλλά και σε όλους εκείνους τους αφανείς ήρωες που αποτελούν τα ζωντανά παραδείγματα για την πορεία μας στο αύριο.
Γονατίζουμε και προσκυνούμε τους ήρωες που έπεσαν σε αυτόν εδώ των τόπο. Αιωνία να είναι η μνήμη τους.
Είναι οι αθάνατοι νεκροί της 1ης Ελληνικής Ταξιαρχίας.
Υποκλινόμαστε στις σημαίες και δίνουμε όρκο υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας, της Δημοκρατίας αλλά και του δικαίου για όλη την πορεία μας στο μέλλον», κατέληξε ο κ. Καμμένος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης