Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Ο Τσίπρας έκλεισε το μάτι σε χιλιάδες Έλληνες για διαγραφή χρεών υποσχόμενος… Σεισάχθεια

Ανδρουλάκης: Ο Τσίπρας έκλεισε το μάτι σε χιλιάδες Έλληνες για διαγραφή χρεών υποσχόμενος… Σεισάχθεια
Μόνο με αύξηση των επενδύσεων μπορούν να διασφαλιστούν οι σημερινές και οι μελλοντικές συντάξεις, υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, Ν. Ανδρουλάκης
Συγκροτημένο σχέδιο για τη σωτηρία χιλιάδων νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τα «κόκκινα» δάνεια, με αποκλεισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών που έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, ζήτησε ο  ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης.
Ο κ. Ανδρουλάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ε, ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας έκλεισε το μάτι σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες για διαγραφή χρεών υποσχόμενος… Σεισάχθεια.
Και τώρα έχουμε 106 δις κόκκινα δάνεια, 100 δις ληξιπρόθεσμα προς την εφορία, 30 δις προς τα Ταμεία.
Και οι άνθρωποι αυτοί που πίστεψαν στη Σεισάχθεια της αριστερής κυβέρνησης, βλέπουν να γίνονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και τα funds να αγοράζουν τα δάνειά τους στο 3% της αξίας τους».
Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, χιλιάδες ψηφοφόροι έφυγαν από τη Δημοκρατική Παράταξη προς τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή εξαπατήθηκαν από τον κ. Τσίπρα.
Όπως είπε, «αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να ξαναγκαλιάσουμε, όχι με μεγάλα λόγια και ψεύτικες ελπίδες αλλά με ουσιαστικές προτάσεις για την καθημερινότητα».
Αναφερόμενος στο θέμα των «κόκκινων» δανείων τόνισε ότι πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν είναι όλοι ίδιοι, ενώ ο ρόλος της Δημοκρατικής Παράταξης είναι να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.
Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη,  «η Τράπεζα της Ελλάδας γνωρίζει ποιοι έβγαλαν τα 110 δις στο εξωτερικό.
Όσοι λοιπόν επέλεξαν να έχουν τα κέρδη στο εξωτερικό και τα χρέη στην Ελλάδα να μην μπορούν να συμμετέχουν σε μια γενικευμένη ρύθμιση δανείων.
Επίσης, να αποκλειστούν όσοι πήραν θαλασσοδάνεια, όσοι δανείστηκαν χωρίς εγγυήσεις.
Και τέλος, να δοθεί στους δανειολήπτες η δυνατότητα να καταθέσουν πρόταση εξαγοράς του υπολοίπου του δανείου τους.
Ισως όχι ανάλογη αυτής που κάνει το fund, το οποίο αγοράζει μεγάλο πακέτο αξίας πολλών εκατομμυρίων και παίρνει ρίσκο.
Όμως, όσοι αποδεδειγμένα δεν μπορούν να εξοφλήσουν να τους δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας».
Μάλιστα ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε πλήρη διαφάνεια και ξεκάθαρες διαδικασίες στις διαπραγματεύσεις μεταξύ τραπεζών, δανειοληπτών και κράτους.
«Έχω καταθέσει μια πρόταση στο Ευρωκοινοβούλιο, θα την υπερασπιστώ. Θα δούμε σε λίγα χρόνια ότι αυτή η αδιαφανής διαδικασία εξαγοράς των κόκκινων δανείων θα είναι η μεγαλύτερη μεταφορά εθνικού πλούτου μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή», ανέφερε.
Σε ερώτηση για τους συνταξιούχους ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι μόνο με αύξηση των επενδύσεων μπορούν να διασφαλιστούν οι σημερινές και οι μελλοντικές συντάξεις.
Ακόμη, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ επέκρινε τον πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα του ταξιδιού στις ΗΠΑ.
Όπως ανέφερε, «έπρεπε να υπάρξει μια μεγάλη επιχειρηματική αποστολή, να κλείσουν επενδύσεις, να πετύχουμε τη στήριξη από χώρες της Δύσης σε επίπεδο άμεσων ξένων επενδύσεων.
Αντ’ αυτού κλείνει συμφωνίες εξοπλιστικών προγραμμάτων ύψους 2,4 δις. Μα αυτή είναι η προτεραιότητα της χώρας;»
Σε ερώτηση για το αν έπρεπε να γίνει αποδεκτό το εξοπλιστικό πρόγραμμα ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι  «η Ελλάδα χρειάζεται την αμυντική ενίσχυσή της.
Όμως μέχρι πότε θα συνεχίσει να είναι τρίτη σε εξοπλισμούς στην Ευρώπη;
Η λύση είναι μια.
Πρέπει εμείς να πιέσουμε για ενιαία πολιτική άμυνας της ΕΕ.
Αλληλεγγύη είναι τα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας να γίνουν σύνορα Ευρώπης – Τουρκίας».
Τέλος, ερωτώμενος για το αν έχουν θέση στο νέο φορέα οι προηγούμενοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και αν θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα για βουλευτές υπογράμμισε: «Εάν το επιθυμούν είναι δικαίωμά τους. Είναι χρήσιμη η εμπειρία του Κ. Σημίτη, του Γ. Παπανδρέου και του Ευ. Βενιζέλου.
Όμως, πέρα από αυτό πρέπει να πάμε σε μια αλλαγή σελίδας.
Η παράταξή μας έχει να ανανεωθεί πάνω από 20 χρόνια κι αυτή τη στιγμή προτεραιότητα είναι μια ριζοσπαστική ανανέωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης