Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας (αν. υπ. Άμυνας): Το κόστος της αναβάθμισης των F-16 δεν θα ξεπεράσει τα 1,1 δισ. ευρώ

Βίτσας (αν. υπ. Άμυνας):  Το κόστος της αναβάθμισης των F-16 δεν θα ξεπεράσει τα 1,1 δισ. ευρώ
Από τη διαδικασία αναβάθμισης θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας
Την εκτίμηση του ότι το κόστος της αναβάθμισης των F-16 δεν θα ξεπεράσει τα 1,1 δισ. ευρώ εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας υπογραμμίζοντας ότι «τα 2,4 δισ. δολάρια, στα οποία αναφέρθηκε ο Donald Trump είναι η ακριβότερη εκδοχή της πρότασης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ελλάδας».
«Εμείς έχουμε ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να συντονίσουμε τις ανάγκες για τη σιγουριά της χώρας και τις δυνατότητες που μας δίνει ο προϋπολογισμός», τόνισε λέγοντας ότι «από τη διαδικασία αναβάθμισης θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας»
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι θα αναβαθμιστεί η πλειοψηφία των F-16. Στη συναρμολόγηση και τις καλωδιώσεις θα συμμετέχουν και ελληνικές εταιρείες όπως η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, συμπλήρωσε, λέγοντας ότι υπάρχει αναγκαιότητα για επιπλέον εργαζόμενους.
«Ένα μέρος των εργασιών θα γίνει στις ΗΠΑ ενώ αρχικά θα πάνε 2-4 αεροπλάνα ώστε να μοντελοποιηθούν. Μαζί θα πάει μια ομάδα για να πάρει την τεχνογνωσία και μια ομάδα από την ελληνική αεροπορία» κατέληξε ο κ Βίτσας.

www.bankingmews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης