Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σάλος για τα αναδρομικά άνω 15 εκατ. ευρώ που θα πάρουν 160 πρώην βουλευτές – ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικά ανήθικες οι προσφυγές

tags :
Σάλος για τα αναδρομικά άνω 15 εκατ. ευρώ που θα πάρουν 160 πρώην βουλευτές – ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικά ανήθικες οι προσφυγές
"Δεν είναι καθόλου πολιτικά ηθική" η συγκεκριμένη κίνηση, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτικά ανήθικες χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις προσφυγές πρώην στα δικαστήρια, για την εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου, αναδρομικά από το 2009 και μετά.
Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας  "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής", που αποκαλύπτει ότι 160 πρώην βουλευτές θα πάρουν αναδρομικά πάνω από 15 εκατ. ευρώ και μάλιστα,  το ποσό μπορεί να φτάνει ακόμη και στα 50 εκατ. ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «είχε τοποθετηθεί έγκαιρα και με σαφήνεια σχετικά με τις  προσφυγές πρώην βουλευτών στα δικαστήρια, για την εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου, αναδρομικά από το 2009 και μετά, καταδικάζοντας  αυτή την πράξη ως ντροπιαστική σε συνθήκες κρίσης».
Υπενθυμίζει πως « είχαμε καλέσει, ήδη από το 2011, όλους  όσοι προσέφυγαν, να αποσύρουν κάθε διεκδίκηση.
Η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να είναι νόμιμη, αλλά δεν είναι καθόλου πολιτικά ηθική».
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση  ετοιμάζεται να δώσει
μποναμά-πρόκληση για τους πρώτους 100 πρώην βουλευτές που δικαιώθηκαν στα δικαστήρια για την εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου, αναδρομικά από το 2009 και μετά.
Μάλιστα, σύμφωνα με ίδιο το δημοσίευμά, το ποσό κυμαίνεται κατ’ ελάχιστο από 15 εκατ. ευρώ και μπορεί να φτάνει ακόμη και στα 50 εκατ. ευρώ, στην περίπτωση που εκδικαστούν και τελεσιδικήσουν όλες οι προσφυγές (άνω των 160) που έχουν ασκηθεί από συνταξιοδοτηθέντες βουλευτές ή και μέλη των οικογενειών τους αν οι ίδιοι έχουν αποβιώσει.
Πρόκειται, σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής", ποσό που αυτό είναι εκτός προϋπολογισμού και μέχρι στιγμής άγνωστο και στην τρόικα, όμως ήδη η κυβέρνηση όμως έχει ψηφίσει τη σχετική διάταξη για την επιστροφή αυτών των αναδρομικών στο άρθρο 23 παράγραφος 4β και 4γ του νόμου Κατρούγκαλου και μάλιστα, σε αυτόν το νόμο ψήφισε από τη μια άγριες μειώσεις συντάξεων και ΕΚΑΣ και από την άλλη τη διάταξη για αύξηση συντάξεων σε πρώην - και σήμερα συνταξιούχους - βουλευτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης