Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις 12:00 η συνάντηση Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της Ν. Κορέας Lee Nak-yon στο Μαξίμου

Στις 12:00 η συνάντηση Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της Ν. Κορέας Lee Nak-yon στο Μαξίμου
Στο επίκεντρο της συνάντησης η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών
Με τον πρωθυπουργό της Κορέας Lee Nak-yon θα συναντηθεί στις 12:00 σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο πρωθυπουργός της Κορέας βρίσκεται στην Ελλάδα για την παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας ενόψει των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και για αυτό το λόγο θα βρεθεί αύριο Τρίτη στην αρχαία Ολυμπία..
Ωστόσο, στη σημερινή συνάντηση στο επίκεντρο θα βρεθεί η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών.
Υψηλή τεχνολογία, ναυπηγεία, αγροτοδιατροφικά προϊόντα, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, διαπανεπιστημιακή συνεργασία είναι οι τομείς που η χώρα μας μπορεί να πετύχει σημαντικές συμφωνίες, όπως αναφέρουν από την κυβέρνηση.
Στον τομέα των υψηλών τεχνολογιών εταιρείες κολοσσοί, όπως η Samsung, έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για συνεργασία, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η κορεατική εταιρεία έχει εξαγοράσει ελληνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Κορέα έχει εκφράσει ενδιαφέρον για ανταλλακτικά πλοίων.
Το κλείσιμο μιας τέτοιας συμφωνίας συνεπάγεται σημαντικά οικονομικά οφέλη, καθώς θα εξάγουμε σε μια χώρα που διαθέτει από τα μεγαλύτερα ναυπηγεία του κόσμου. Αντίστοιχο υψηλό ενδιαφέρον έχει εκφραστεί και για αγροτοδιατροφικά προϊόντα με την Κορέα να επιθυμεί να εισάγει φέτα, λάδι, κρασί και ελιές.
Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν και ζητήματα διαπανεπιστημιακής συνεργασίας, καθώς ο ελληνικός πολιτισμός διδάσκεται στα σχολεία της Κορέας, αλλά και θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, με το πέρας των συνομιλιών ο Αλέξης Τσιπρας και ο Lee Nak-yon θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας.
Καθώς η βασική ατζέντα είναι οικονομική θα ακολουθήσει οικονομικό φόρουμ, στο οποίο θα συμμετάσχουν κορεατικοί κολοσσοί, όπως η Hyundai και Sumsung.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης