Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπυράκη (ΝΔ): Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να πάρουν αναδρομικά οι βουλευτές

Σπυράκη (ΝΔ): Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να πάρουν αναδρομικά οι βουλευτές
Εμείς θέλουμε συνολική ελάφρυνση των Ελλήνων από τη δυσβάσταχτη φορολογία είπε η εκπρόσωπος της ΝΔ
Την θέση ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη να πάρουν αναδρομικά οι βουλευτές διατύπωσε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, η οποία υποστήριξε ότι αυτό που θέλει η ΝΔ είναι να υπάρξει μια συνολική ελάφρυνση των Ελλήνων από τη δυσβάσταχτη φορολογία.
«Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν σαφής και λέει ότι βουλευτές εφόσον επιμείνουν στο θέμα των αναδρομικών, δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία.
Η μεγάλη ανάγκη είναι για τους ανθρώπους που υποφέρουν, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να πάρουν αναδρομικά οι βουλευτές» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κα.Σπυράκη.
«Είναι διαφορετική περίπτωση οι βουλευτές από τους συνταξιούχους, είμαστε υποχρεωμένοι να αντισταθμίσουμε ως πολιτικό σύστημα τις απώλειες που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια.
Σήμερα, οι συνταξιούχοι στηρίζουν την ελληνική οικογένεια.
Σχέδιο μας είναι η ανάπτυξη, οι θέσεις εργασίας, είναι η στήριξη της μητέρας» είπε η κα.Σπυράκη, υπογραμμίζοντας πως απώτερος στόχος της ΝΔ είναι η δημιουργία μιας κατάστασης όπου ο συνταξιούχος δεν θα είναι βασικός πυλώνας για την ευρύτερη οικογένεια του.
«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε δεν έχει να κάνει με το ύψος για το πλεόνασμα, αλλά με τον ρυθμό ανάπτυξης, τον οποίο θα αυξήσουμε έτσι που να δείχνει ότι «η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει», έχει τις δυνατότητες» υποστήριξε η εκπρόσωπος της ΝΔ, η οποία αναφέρθηκε ευρέως στο σχέδιο της ΝΔ για την «επόμενη ημέρα για την οικονομία και την χώρα», αναλύοντας σειρά παραμέτρων του πχ. για την φορολογία, την αναπτυξιακή προοπτική, την δημιουργία θέσεων εργασίας.
Για το κοινωνικό μέρισμα, η κα. Σπυράκη είπε ότι «είμαστε υπέρ της άποψης να μας πει η κυβέρνηση τι θέλει να κάνει και να συνεννοηθεί με τους δανειστές».
«Να μας πει η Κυβέρνηση ποιο είναι το ποσό και να συμφωνήσει με τους δανειστές.
Εμείς θέλουμε συνολική ελάφρυνση των Ελλήνων από την δυσβάσταχτη φορολογία και χρήση μέρους του πλεονάσματος – που προέρχεται από τη μη καταβολή χρεών του Δημοσίου και την υπερφορολόγηση – σε αναπτυξιακά προγράμματα» υπογράμμισε η κα.Σπυράκη.
Κληθείσα να σχολιάσει την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ, η κα.Σπυράκη είπε ότι ήταν «ένα μεγάλο παράθυρο για την Ελλάδα», που κατέληξε σε μια «θολή συμφωνία» για τα F16, με άλλα μεγέθη να δίνει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και άλλα ο Έλληνας ΥΕΘΑ.
«Αναγκαία η αναβάθμιση των αεροσκαφών, αλλά πρέπει να ξέρουμε που πηγαίνει κάθε ευρώ του πολίτη» τόνισε η κα.Σπυράκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης