Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Αισχρό ψέμα ότι με δικό μου νόμο άνοιξε παράθυρο για τα αναδρομικά των βουλευτών

Κατρούγκαλος: Αισχρό ψέμα ότι με δικό μου νόμο άνοιξε παράθυρο για τα αναδρομικά των βουλευτών
Προφανώς και έγιναν αναπροσαρμογές στις συντάξεις, αλλά οι κύριες δεν μειώθηκαν είπε ο κ.Κατρούγκαλος
Αισχρό ψέμα χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος  ότι με το δικό του νόμο άνοιξε το παράθυρο για την καταβολή των αναδρομικών σε πρώην βουλευτές.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι οι δικαστικές αποφάσεις αφορούν το 2008, όταν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ, και αυτό που συμβαίνει τώρα, κατά την άποψή του, είναι ότι η εκτελεστική εξουσία δεν μπορεί μην εφαρμόσει τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.  
«Η σχετική διάταξη εισήχθη στο νόμο για να απλωθεί στο χρόνο, για να καθυστερήσουμε την καταβολή των αποζημιώσεων.
Διαφορετικά θα έπρεπε να καταβληθούν άμεσα.
Τώρα μπορεί ο υπουργός να εκδώσει υπουργική απόφαση που να λέει - αντί για άμεση καταβολή - να υπάρξουν τόσες μηνιαίες δόσεις και για τόσα χρόνια» είπε ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος δεν διευκρίνισε πάντως τι ακριβώς θα προβλέπει μια τέτοια υπουργική απόφαση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν πληρωμές με ομόλογα.
Όσον αφορά τις συντάξεις, ο κ.Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι δεν υπήρξαν μειώσεις στις κύριες συντάξεις αλλά ότι αναπροσαρμόστηκαν οι επικουρικές.
«Η αλήθεια φαίνεται στην τσέπη των ανθρώπων.
Προφανώς έγιναν προσαρμογές στις συντάξεις για να μπορούμε να πληρώνουμε συντάξεις, αλλά κύριες συντάξεις δεν μειώθηκαν.
Αναπροσαρμόστηκαν οι επικουρικές.
Με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση εξασφαλίσαμε ότι οι συντάξεις θα συνεχίσουν να πληρώνονται» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος, υπογραμμίζοντας πως «οι συντάξεις τον Αύγουστο του 2018 πράγματι θα αναπροσαρμοστούν».
Ο κ.Κατρούγκαλος παραδέχθηκε ότι  στο ασφαλιστικό υπάρχουν άδικες ρυθμίσεις, αναφέροντας ότι «επιδιώκουμε να τις αλλάξουμε και τώρα πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με τους θεσμούς», ενώ έβαλε κατά της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι «είναι fake news της ΝΔ πως καθυστερούμε την έκδοση συντάξεων».
«Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους θα απονεμηθούν οι εκκρεμείς συντάξεις» είπε ο κ.Κατρούγκαλος, εκφράζοντας τη βεβαιότητα του ότι θα ξαναμοιραστεί το πλεόνασμα, όπως έγινε και πέρσι τα Χριστούγεννα.
«Θα ξαναμοιράσουμε πλεόνασμα στους αδύναμους» είπε ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος παραδέχτηκε ότι «είναι αναντίρρητο γεγονός ότι υπάρχει υπερφορολόγηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης