Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Η συζήτηση για την αναβάθμιση των F16 έχει αρχίσει από τον Φεβρουάριο του 2017

Βίτσας: Η συζήτηση για την αναβάθμιση των F16 έχει αρχίσει από τον Φεβρουάριο του 2017
Θα αναβαθμιστούν περίπου 100 αεροσκάφη, το κόστος δεν θα υπερβαίνει τα 1,1 δις ευρώ είπε ο κ.Βίτσας
Την θέση ότι η συζήτηση για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F16 έχει αρχίσει από τον Φεβρουάριο του 2017 και η όλη προετοιμασία από το 2016 διατύπωσε ο αναπληρωτής υπ. Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας, υπογραμμίζοντας πως το κόστος δεν θα ξεπεράσει τα 1,1 δις ευρώ.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βίτσας υποστήριξε ότι η ανακοίνωση για την αναβάθμιση των F16 έγινε από αμερικανικής πλευράς για λόγους της αμερικανικής κυβέρνησης.
«Το οριστικό κείμενο της συμφωνίας θα περάσει από τα αρμόδια αμερικανικά και ελληνικά όργανα – μεταξύ των οποίων τη Βουλή και το ΚΥΣΕΑ – και δε θα υπερβαίνει τα 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ.
Θα αναβαθμιστούν περίπου 100 αεροσκάφη και οι όποιες περικοπές στο ποσό της συμφωνίας θα αφορούν στον αριθμό των αεροσκαφών που θα αναβαθμιστούν και όχι στην ποιότητα της αναβάθμισης» είπε ο κ. Βίτσας διευκρινίζοντας ότι ο προϋπολογισμός προβλέπει 500 εκατομμύρια ευρώ για αναβάθμιση και αγορές εξοπλισμών τον χρόνο και η συμφωνία με τις ΗΠΑ έχει ορίζοντα 10ετιας, που σημαίνει ότι η δαπάνη θα ανέλθει σε 110 εκατ. ευρώ το χρόνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης