Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Διευρύνονται οι διπλωματικές και οικονομικές σχέσεις Ελλάδας – Ν. Κορέας

Τσίπρας: Διευρύνονται οι διπλωματικές και οικονομικές σχέσεις Ελλάδας – Ν. Κορέας
Η Ελλάδα και η Κορέα συνδέονται με στενούς δεσμούς φιλίας τόνισε ο πρωθυπουργός της Ν. Κορέας
Την θέση ότι οι διπλωματικές και οικονομικές σχέσεις Ελλάδας – Νότιας Κορέας διευρύνονται διατύπωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον πρωθυπουργό της Νότιας Κορέας Lee Nak-Yon κατόπιν της συνάντησης τους στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ.Τσίπρας υποστήριξε ότι μεταξύ άλλων συζήτησε με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογο του και την παροχή τεχνογνωσίας της Ν. Κορέας για την ψηφιοποίηση του δημόσιου τομέα, τονίζοντας  ότι η Ν.Κορέα προέβλεψε έγκαιρα τον καθοριστικό ρόλο της εξέλιξης της τεχνολογίας στην παγκόσμια οικονομία
«Η Ν.Κορέα έχει προχωρήσει πολύ στην εφαρμοσμένη έρευνα και χρήση της τεχνολογίας. Έχουμε πολλά να πάρουμε» είπε ο κ.Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι αύριο ο κ. Lee Nak-Yon θα παραστεί στην αφή της φλόγας στην αρχαία Ολυμπία.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχήθηκε κάθε επιτυχία στους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στη Ν. Κορέα.
Από την πλευρά του ο Lee Nak-Yon υποστήριξε ότι η Ελλάδα και η Κορέα συνδέονται με στενούς δεσμούς φιλίας, υπογραμμίζοντας πως ο κορεατικός λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ τη βοήθεια που του έχει παράσχει ο ελληνικός στον πόλεμο της Κορέας.
«Το 21% των παραγγελιών που έχουν τα ναυπηγεία μας προέρχεται από την Ελλάδα.
Ακόμα δεν είναι ισορροπημένο το ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών.
Θέλουμε περισσότερες εισαγωγές από Ελλάδα.
Θέλουμε περισσότερες εισαγωγές ελληνικών προϊόντων, κυρίως από τον αγροτο-διατροφικό τομέα» είπε ο νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός, ο οποίος επεσήμανε ότι «η Ελλάδα είναι το λίκνο του πολιτισμού, δεν πρέπει να το ξεχνάμε».
Μένουν 100 μέρες μέχρι την έναρξη των 23ων Χειμερινών ΟΑ.
Ελπίζουμε να καλωσορίσουμε κι εσάς εκεί κ. Τσίπρα» είπε ο Lee Nak-Yon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης