Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας: Στη Βουλή η συμφωνία για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία – Να απαντήσει ο Καμμένος

Κικίλιας: Στη Βουλή η συμφωνία για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία – Να απαντήσει ο Καμμένος
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να δώσει εξηγήσεις και για το θέμα της αναβάθμισης των F16 τόνισε ο κ.Κικίλιας
Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα της συμφωνίας πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία κατέθεσε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Β. Κικίλιας, ο οποίος κάλεσε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένο να δώσει τις δέουσες απαντήσεις.
«Στις 17 Ιουνίου ήρθε μία συμφωνία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να πωληθούν βόμβες και βλήματα στη Σαουδική Αραβία.
Στις 29 Αυγούστου το Υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας έσπευσε να διευκρινίσει πως η όποια συμφωνία θα γίνει απευθείας με το υπουργείο και χωρίς μεσάζοντα» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Κικίλιας, ο οποίος επικαλούμενος δημοσιεύματα, κατηγορεί τον υπ. Άμυνας πως κάλεσε τον αρμόδιο ταξίαρχο της επιτροπής προμηθειών που έχει ορίσει ο ίδιος στο υπουργείο και τον «ξετινάζει», όπως λέει χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τον ότι ανήκει σε κύκλωμα που θέλει να χαλάσει τη συμφωνία.
«Άρα, το ερώτημά μας είναι ποιος είναι αυτός ο μεσάζοντας, ο πληρεξούσιος, ο εκπρόσωπος;
Να τον ονοματίσει.
Δεύτερον, ισχύει η συμφωνία του Ιουνίου ή έχει τιναχτεί στον αέρα;» διερωτάται ο κ. Κικίλιας επισημαίνοντας πως είναι προφανές ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες.
«Το τι έχει συμβεί θα διευκρινιστεί στην επιτροπή της Βουλής.
Εγώ είμαι θεσμικός. Το υπουργείο αυτό δεν επιτρέπει «ταρζανιές».
Αξιοπιστία, σοβαρότητα και απαντήσεις.
Έτσι θα λειτουργήσουμε.
Ποια συμφωνία ισχύει;
Του Ιουνίου ή του Αυγούστου;
Και ποιος είναι ο μεσάζοντας;» διερωτήθηκε ο κ.Κικίλιας, ο οποίος καλεί τον κ.Καμμένο να δώσει εξηγήσεις στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τόσο για το θέμα της αναβάθμισης των F-16, όσο και για το θέμα των αντισταθμιστικών ωφελημάτων.
«Η συμφωνία είναι συμφωνία και πρέπει να προχωρήσει.
Οφείλει να έρθει όμως ο ίδιος να εξηγήσει στην επιτροπή.
Μετά θα έρθουμε να τοποθετηθούμε με τον τρόπο που προασπίζει κανείς το δημόσιο συμφέρον στη χώρα, ποιες θέσεις εργασίας, πώς θα λειτουργήσουν οι αμυντικές βιομηχανίες» είπε ο κ.Κικίλιας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης