Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καλύτερες συγκοινωνίες με αναδιοργάνωσή τους και επέκταση της κοινωνικής πολιτικής υπόσχεται ο Σπίρτζης

Καλύτερες συγκοινωνίες με αναδιοργάνωσή τους και επέκταση της κοινωνικής πολιτικής υπόσχεται ο Σπίρτζης
Ο  υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χ. Σπίρτζης, ξεκαθαρίζει ότι δεν θα κάνει εκπτώσεις σε πράξεις που επιτρέπουν σε λίγους να πλουτίζουν σε βάρος των συγκοινωνιών
Καλύτερες συγκοινωνίες με αναδιοργάνωση τους «την πρώτη μετά από 25 χρόνια και επέκταση της κοινωνικής πολιτική σε νέους και χαμηλόμισθους με τον ορθολογισμό των εσόδων μετά την πάταξη «της παραβατικότητας και των κυκλωμάτων που εξέθρεψε ο παλαιοκομματισμός», υπόσχεται ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζης,  σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Ο υπουργός υπογραμμίζει ότι δεν θα κάνει εκπτώσεις σε πράξεις που επιτρέπουν σε λίγους να πλουτίζουν σε βάρος των συγκοινωνιών, κάνει λόγο για εντοπισμό του ενός εκατομμυρίου πλαστών εισιτήριων στις εγκαταστάσεις του ενός από τους συνέταιρους που είχαν αναλάβει την εκτύπωση των εισιτηρίων, ενώ μιλά για «παραβατικές ομάδες» που δεν επιτρέπουν την επισκευή των λεωφορείων και για «σκιές» σε διαγωνισμούς που ήδη διερευνά το υπουργείο.
Ο κ. Σπίρτζης γνωστοποιεί  την αγορά μικρών ευκίνητων λεωφορείων για την σύνδεση των γειτονιών με τους σταθμούς του μετρό και την αξιοποίηση προσοδοφόρων τομέων, όπως οι διαφημίσεις, στους χώρους των σταθμών.
Με αφορμή την στοχοποίηση του, βάσει fake news, ο κ. Σπίρτζης τονίζει ότι «δυόμισι χρόνια ζούμε με τα ψέματα και τις στρεβλώσεις που διοχετεύει η Ν.Δ. στα φιλικά της ΜΜΕ» για να αμαυρώσει την εικόνα της κυβέρνησης συλλογικά ή στελεχών της.
Κληθείς να απαντήσει για την κριτική που δέχεται βάσει αυτών, αναφέρει ότι η πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης δεν πρόβαλλαν την διάψευση όπως αναγκάστηκαν να κάνουν για τα δημοσιεύματα - βάσει πληροφοριών του γραμματέα της ΝΔ,  Λ. Αυγενάκη - τα ΝΕΑ και ο Βηματοδότης.
Πρακτική που , όπως σημειώνει,. ασκήθηκε «και για τα μεγάλα έργα, όταν το 2015 η ΝΔ μας  κατήγγειλε ότι δεν θα τα υλοποιήσουμε», το 2016 ότι καθυστερούμε και το 2017 ότι τα είχαν ετοιμάσει εκείνοι και εμείς απλά τα εγκαινιάσαμε.
Αναφορικά με τις αποκαλύψεις για τα paradise papers, ο κ. Σπίρτζης, υπογραμμίζει ότι για τον κ. Μητσοτάκη είναι  «καινοτομία» η μη φορολόγηση και η μεταφορά των κερδών σε φορολογικούς παραδείσους, την ίδια στιγμή που ο ελληνικός λαός για να «βγούμε από την κρίση, φορολογείται,  κάνει θυσίες και έχει ματώσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης