Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Αν θέλει ο Μητσοτάκης να προχωρήσει σε πρόταση δυσπιστίας θα την καλωσορίσουμε

Τζανακόπουλος: Αν θέλει ο Μητσοτάκης να προχωρήσει σε πρόταση δυσπιστίας θα την καλωσορίσουμε
Η ΝΔ «παρέδωσε άδεια ταμεία το 2015», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος
«Αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης να προχωρήσει σε πρόταση δυσπιστίας θα την καλωσορίσουμε , όπως θα καλωσορίσουμε και εκείνον στη Βουλή για να επαναληφθεί μια κοινοβουλευτική συζήτηση, η οποία ξέρουμε εκ των προτέρων ποιον θα έχει νικητή και σε επίπεδο επιχειρήματος και σε επίπεδο εντυπώσεων», αναφέρει ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος.
Ο κ. Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του «Ε», κληθείς να σχολιάσει την πρόταση μομφής που άφησε ανοιχτή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για τον Πάνο Καμμένο με αφορμή τη Σαουδική Αραβία, ανέφερε πως έχει μείνει άφωνος.
«Τι να πει κανείς για τον κύριο Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «από κοινοβουλευτική ήττα σε κοινοβουλευτική ήττα θα έλεγε κανείς ότι έχει τάσεις αυτοκαταστροφής», «ο κ. Μητσοτάκης αυτή τη στιγμή εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι πιεσμένος από διάφορα, από την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα του και την κοινοβουλευτική του ομάδα, ακούμε ότι πρόκειται για μια τριχοτομημένη στην πραγματικότητα κοινοβουλευτική ομάδα.
Από το γεγονός ότι έχουν υπάρξει οι συνταρακτικές αποκαλύψεις του διεθνούς δημοσιογραφικού οργανισμού σε σχέση με τα Paradise Papers και τη συμμετοχή της συζύγου του στην offshore ,για την οποία δεν είχε ούτε το σθένος, ούτε το θάρρος, ούτε την πολιτική τιμιότητα-θα έλεγε κανείς- να δώσει κάποιες εξηγήσεις στον ελληνικό λαό.
Γιατί ο ελληνικός λαός περιμένει.
Περιμένει να ακούσει και πού βρέθηκαν τα χρήματα για να χρηματοδοτηθεί η συγκεκριμένη εταιρεία».
Υπογράμμισε δε, ότι δεν χτυπάμε τη σύζυγο του κ. Μητσοτάκη, αλλά και ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είναι πολιτικό πρόσωπο και οφείλει να δώσει ορισμένες εξηγήσεις. «Τον κ. Μητσοτάκη χτυπάμε.
Στον κ. Μητσοτάκη ασκούμε κριτική, τον κ. Μητσοτάκη καλούμε να δώσει τις διευκρινίσεις.
Διότι εδώ πρόκειται για την αποκάλυψη ενός ευρύτερου πολιτικού ζητήματος, το οποίο έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούνταν στο οικονομικό και πολιτικό πεδίο οι πολιτικές ελίτ που οδήγησαν τη χώρα εδώ που την οδήγησαν», είπε χαρακτηριστικά.
Κατά τον ίδιο, «το ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να πιαστεί από τα μαλλιά του» και μάλιστα «φαίνεται ότι ακριβώς επειδή βρίσκεται σε ένα πολιτικό αδιέξοδο είναι πιεσμένος και πολιτικά, είναι πιεσμένος και από την οικονομική επικαιρότητα και επειδή η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης,δεν έχει στρατηγικό σχέδιο, χθες ομολόγησε ότι δεν βλέπει εκλογές».
«Άρα έχει καταρρεύσει όλο το αφήγημα στη βάση του οποίου στήριξε την αντιπολιτευτική του τακτική από τη στιγμή που εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και προσπαθεί να κάνει θόρυβο, προσπαθεί να κάνει φασαρία με διάφορες καταγγελίες, οι οποίες υπερβαίνουν τα όρια της γελοιότητας και αυτό φάνηκε  σε σχέση με το ζήτημα το οποίο έχουν προσπαθήσει να φέρουν στη δημοσιότητα τώρα τελευταία, αυτό με τη Σαουδική Αραβία», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Σχετικά με την άδεια που δόθηκε στον Δ. Κουφοντίνα, ο κ. Τζανακόπουλος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι ένα κράτος δικαίου, έχει νόμους» και «στη συγκεκριμένη περίπτωση αρμόδιο ήταν το Συμβούλιο της φυλακής, το οποίο ερμήνευσε τον νόμο και πήρε μια συγκεκριμένη απόφαση».
Δήλωσε ότι κατανοεί την οργή, τον θυμό, το πένθος των θυμάτων , αλλά «πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά ζητήματα γιατί είναι άλλο πράγμα η δίκαιη οργή και το πένθος των θυμάτων και είναι διαφορετικός ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί και αποφασίζει μια οργανωμένη δημοκρατική Πολιτεία».
Περαιτέρω, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «παρέδωσε άδεια ταμεία το 2015», ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε ότι σε δυόμιση χρόνια έχουν δημιουργηθεί 350.000 περισσότερες θέσεις εργασίας, και πως «σε σχέση με την καταστροφολογία με την οποία πολιορκούσε τον ελληνικό λαό όλο το προηγούμενο διάστημα η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά, νομίζω ότι η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική».

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης