Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Πρώτιστο μέλημα μας να βρεθούν οι αγνοούμενοι, να μην υπάρξουν άλλα θύματα

Τζανακόπουλος: Πρώτιστο μέλημα μας να βρεθούν οι αγνοούμενοι, να μην υπάρξουν άλλα θύματα
Έως τώρα έχουν γίνει 90 διασώσεις στη δυτική Αττική υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την θέση ότι πρώτιστο μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης είναι να βρεθούν οι αγνοούμενοι και να μην υπάρξουν νέα θύματα και νέες καταστροφές διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος αναφερόμενος στη θεομηνία που έπληξε τη δυτική Αττική.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι έως τώρα έχουν γίνει 90 διασώσεις στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες ώστε να μη μείνει κανείς χωρίς στέγη και φαγητό.
«Η Περιφέρεια Αττικής έχει μεριμνήσει ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.
Έχει συγκροτηθεί συντονιστικό κέντρο στην Ελευσίνα, υπό τον γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση της κατάστασης» τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος, επισημαίνοντας ότι ήδη επιχειρούν εκατοντάδες οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας της Πυροσβεστικής και του στρατού.
Ερωτηθείς για τις ευθύνες σχετικά με την καταστροφή αυτή στη δυτική Αττική ο κ.Τζανακόπουλος είπε ότι δεν είναι τώρα η στιγμή για την απόδοση ευθυνών.
«Ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε άμεσα από το πρώτο δευτερόλεπτο.
Αυτός ήταν ο λόγος που έχουμε καταφέρει να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος αναφορικά με την αποκατάσταση των ζημιών, διαβεβαίωσε ότι «αυτή τη στιγμή το κράτος έχει την ταμειακή δυνατότητα για άμεση αποκατάσταση των ζημιών, αμέσως μόλις γίνει η καταγραφή και την αποζημίωση των θυμάτων και όλων όσων έχουν πληγεί».
Επιπλέον, ο κ.Τζανακόπουλος ανέφερε ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκινήσει σχετικές ενέργειες, προκειμένου να γίνει χρήση του Ταμείου που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Ευρώπη το 2002.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης