Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Διαχρονικές οι ευθύνες για τις πλημμύρες και τις καταστροφές στη δυτική Αττική

Σκουρλέτης: Διαχρονικές οι ευθύνες για τις πλημμύρες και τις καταστροφές στη δυτική Αττική
Τις επόμενες ημέρες θα βγουν ΚΥΑ για να αρχίσουν οι αποζημιώσεις τόνισε ο κ.Σκουρλέτης
Την θέση ότι οι ευθύνες για τις πλημμύρες και τις καταστροφές στη δυτική Αττική είναι διαχρονικές διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης.
«Προφανώς, όταν σε μια περιοχή δεν εκδηλώνεται για πρώτη φορά ένα πλημμυρικό φαινόμενο, αλλά έχει συμβεί πάλι με απώλειες ανθρώπινων ζωών και άλλες φορές εκεί, οι ευθύνες οι διαχρονικές είναι πολλές (...).
Άρα όλα αυτά πρέπει να μας οδηγήσουν σε μια βάθος έρευνα και συζήτηση για να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα και να μη βρεθούμε αντιμέτωποι πάλι με τέτοιες καταστάσεις» είπε μιλώντας «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ.Σκουρλέτης.
«Προφανώς υπάρχει μια μεγάλη ευθύνη στο πεδίο της Αυτοδιοίκησης και ευθύνη σε αυτούς που μελέτησαν, προκήρυξαν και υλοποίησαν τα έργα.
Μια πρώτη εικόνα δείχνει ότι πρόκειται για έργα που προφανώς δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στο μέγεθος ενός ισχυρού και με ένταση καιρικού φαινομένου» υποστήριξε ο κ.Σκουρλέτης, τονίζοντας πως από χθες μικτά συνεργεία καταγραφής των ζημιών που αποτελούνται από μηχανικούς των δήμων, της περιφέρειας και του υπουργείου Υποδομών εργάζονται, έτσι ώστε επόμενες μέρες θα βγουν ΚΥΑ για να αρχίσει να υλοποιείται αυτή η διαδικασία των αποζημιώσεων.
Όπως είπε ο κ.Σκουρλέτης, μέσα στο 2017 το υπουργείο Εσωτερικών θα παρουσιάσει τον βασικό «κορμό» του νέου πλαισίου Αυτοδιοίκησης και εξέφρασε την ελπίδα ότι τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους θα γίνει νόμος του κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης