Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δραγασάκης: Τα μνημόνια που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα στερούνταν συνολικής αναπτυξιακής στρατηγικής

Δραγασάκης: Τα μνημόνια που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα στερούνταν συνολικής αναπτυξιακής στρατηγικής
Τα μνημόνια καθήλωσαν την Ελλάδα με απώλεια περισσότερου από το 25% του ΑΕΠ της υποστήριξε ο κ.Δραγασάκης
Την θέση πως τα μνημόνια που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα στερούνταν συνολικής αναπτυξιακής στρατηγικής διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, ο οποίος χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική την Ειδική Έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με θέμα «η παρέμβαση της Επιτροπής στην Ελληνική Χρηματοπιστωτική Κρίση».
«Η Έκθεση είναι εξαιρετικά σημαντική και πρέπει να αξιοποιηθεί, καθώς τα συμπεράσματά της είναι διδακτικά.
Η έξοδος από το καθεστώς ειδικής επιτροπείας δεν έχει μόνο συμβολική διάσταση, αλλά συνιστά μία πράξη που αναδεικνύει την ουσιαστική δυνατότητα-αφετηρία για τη συγκρότηση ενός νέου παραγωγικού υποδείγματος, που θα αντιμετωπίζει τις αιτίες των παθογενειών του παρελθόντος και θα θέτει τις βάσεις για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη.
Η Έκθεση αναγνωρίζει ότι τα μνημόνια στερούνταν συνολικής αναπτυξιακής στρατηγικής και όχι μόνο απέτυχαν να επαναφέρουν έγκαιρα τη χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά, αλλά την καθήλωσαν με απώλεια περισσότερου από το 25% του ΑΕΠ της.
Συνεπώς, η επικείμενη έξοδος από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία και αυξάνει την ευθύνη μας» αναφέρει σε δήλωση του ο κ.Δραγασάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης