Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Παπανδρέου: Έχουμε χρέος άμεσα να προσφέρουμε στον λαό μια πραγματικά προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης

Γ. Παπανδρέου: Έχουμε χρέος άμεσα να προσφέρουμε στον λαό μια πραγματικά προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης
"H χώρα οδηγήθηκε σε αναγκαστικό δανεισμό από τις εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης Καραμανλή", ανέφερε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γ. Παπανδρέου
«Το μήνυμα για όλους μας, είναι ότι έχουμε χρέος, άμεσα, σήμερα, να προσφέρουμε στον Ελληνικό λαό, μια πραγματικά προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης του τόπου, απέναντι στο συντηρητικό δίπολο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με όραμα, ρεαλισμό και αξιοπιστία, για την εκ βάθρων αλλαγή της χώρας», τόνισε  ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Α. Παπανδρέου,  σε συνέντευξή του στην "Εφημερίδα των Συντακτών".
Σε ερώτηση για το ποιο ήταν το μήνυμα των εκλογών του α΄ γύρου για το νέο φορέα, απάντησε πως είδε «τη δίψα των προοδευτικών πολιτών για συμμετοχή στα πολιτικά πράγματα της χώρας.
Πολιτών που την περίοδο της κρίσης απομονώθηκαν, προπηλακίστηκαν, υβρίστηκαν για τις απόψεις τους – για μία ανάγνωση της κρίσης, που σήμερα θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητη.
Πως είναι απαραίτητη η συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων για τη θεσμική αλλαγή και ανασυγκρότηση της χώρας γύρω από αρχές και αξίες».
Όπως ανέφερε, «οι προοδευτικοί πολίτες έστειλαν μήνυμα για την αναγκαιότητα της ουσιαστικής πολιτικής ενότητας του προοδευτικού χώρου, ως προϋπόθεση, για να επιτελέσει την ιστορική και εθνική του αποστολή, με μια νέα αυτοπεποίθηση για τις δυνατότητες του Ελληνισμού.
Χωρίς μιζέρια ή φόβο μπροστά στις αναδυόμενες νέες παγκόσμιες προκλήσεις, αλλά αξιοποιώντας ευκαιρίες και αντιμετωπίζοντας τις ουσιαστικές αδικίες και ανισότητες».
Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως «για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, καταγράφεται επισήμως και όχι δημοσκοπικά, με τη συμμετοχή της περασμένης Κυριακής, μια θετική αναντιστοιχία, που σηματοδοτεί τη δυναμική που έχει πλέον αναπτύξει η προοδευτική παράταξη», αλλά και ότι «η προοδευτική παράταξη μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη ανατροπών στο πολιτικό σκηνικό».
Αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι εάν κάποιος συμφωνεί σε ένα πρόγραμμα του οποίου ο βασικός άξονας είναι «ένα σωστό κράτος και μια σωστά ρυθμισμένη αγορά που θα υπηρετούν τον πολίτη και όχι τους ισχυρούς μέσα από έναν ιδιότυπο πελατειακό καπιταλισμό», τότε «το συζητούμε και υπογράφουμε ένα πολιτικό συμβόλαιο μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού.
Με μετρημένες ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις, με χρονοδιαγράμματα υλοποίησης και απολογισμό στον Ελληνικό λαό.
Αν όχι, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και ας κυβερνήσουν μαζί οι δύο εκπρόσωποι της συντήρησης. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Έτσι κι αλλιώς, τα ίδια ανεδαφικά πράγματα υπόσχονταν στον Ελληνικό λαό και τελικά, έγιναν οι μνημονιακότεροι όλων στην πράξη».
Για την πρόσφατη βράβευσή του για την πρωθυπουργική του θητεία 2009-2011, και κληθείς να απαντήσει να «καταρρέει ο μύθος ότι η διακυβέρνηση του Παπανδρέου έριξε τη χώρα στα βράχια», απάντησε πως «ήδη έχουν καταρρεύσει πολλοί μύθοι», συμπληρώνοντας ότι «το ζητούμενο δεν είναι η προσωπική μου δικαίωση, αλλά η δικαίωση του ελληνικού λαού».
Για το ότι ο κ. Τσίπρας βγάζει τη χώρα από το μνημόνιο το 2018, ο κ,. Παπανδρέου ανέφερε ότι «αφού μας φόρεσε, δηλαδή, το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο;
Στο οποίο μας έβαλε ο κ. Τσίπρας, με την... «αποτελεσματική, περήφανη, τσαμπουκαλίδικη, μάγκικη», διαπραγμάτευσή του;».
Όπως είπε, «αυτή είναι η νέα αυταπάτη.
Το 2018, μπορεί να βγούμε από το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο.
Έχει βέβαια γι’ αυτό, και την ουσιαστική συναίνεση όλων.
Αντιθέτως, τον Οκτώβριο του 2011, με τη διαπραγμάτευση που κάναμε εμείς, οι κατά τον κ. Τσίπρα, «Τσολάκογλου» και «Πινοσέτ», μειώσαμε το χρέος κατά περισσότερα από 100 δις ευρώ.
Και ήταν όλοι απέναντί μας».
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «με το διαπραγματευτικό κατόρθωμα του κ. Τσίπρα, αυξήθηκε το χρέος για το οποίο κόπτεται στα λόγια, κατά 80 δις ευρώ.
Χωρίς να υπολογίζω το κόστος από τα capital controls στο δημόσιο ταμείο και στην οικονομία γενικότερα», ενώ «υποθηκεύτηκε η χώρα για πολλές δεκαετίες».
Για να μιλήσει με αλήθειες, σημείωσε πως «η χώρα οδηγήθηκε σε αναγκαστικό δανεισμό από τις εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης Καραμανλή, τις οποίες δυστυχώς, του επέτρεψε να κάνει, ένα στρεβλό πελατειακό πολιτικό και οικονομικό σύστημα, το οποίο υπηρέτησε πιστά ο ίδιος, όπως και ο πολιτικός του φίλος, σημερινός πρωθυπουργός, και πρέπει να αλλάξει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης