Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εκλογές για ηγεσία στην Κεντροαριστερά: Στις 19/11 η αναμέτρηση Γεννηματά με Ανδρουλάκη

Εκλογές για ηγεσία στην Κεντροαριστερά: Στις 19/11 η αναμέτρηση Γεννηματά με Ανδρουλάκη
Μέχρι τις 20:00 η ψηφοφορία στα εκλογικά τμήματα για τον β΄ γύρο των εκλογών
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, καθώς σε λίγες ώρες, ήτοι στις 8:00 το πρωί της Κυριακής 19 Νοεμβρίου, ανοίγουν οι κάλπες για την αναμέτρηση μεταξύ των δυο υποψηφίων, Φ. Γεννηματά και Ν. Ανδρουλάκη.
Οι ψηφοφόροι στα εκλογικά τμήματα που θα λειτουργούν σε όλους τους νομούς της χώρας και στο εξωτερικό, καλούνται να επιλέξουν και να ψηφίσουν για τον επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα που θα ηγηθεί και θα αναλάβει την ανασυγκρότηση της ιστορικής προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης, μεταξύ των 2 υποψηφίων: της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φ. Γεννηματά και του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ,  Ν. Ανδρουλάκη.
Οι κάλπες ανοίγουν στις 8 το πρωί της Κυριακής 19/11  και θα κλείσουν το βράδυ στις 20:00, ενώ θα μπορούν ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο οι 211.191 πολίτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό που ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εκλογών την περασμένη Κυριακή (12 Νοεμβρίου).
Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν σε όποιο εκλογικό κέντρο θέλουν, ακόμα κι αν δεν είναι το ίδιο, στο οποίο προσήλθαν στον πρώτο γύρο των εκλογών, χωρίς να καταβάλλουν κανένα χρηματικό ποσό  και  να συμπληρώσουν αίτηση.
Κάθε ψηφοφόρος βάζει μόνο ένα σταυρό προτίμησης, επιλέγοντας ανάμεσα στην Φ. Γεννηματά και τον Ν. Ανδρουλάκη.
Χάρτης με σημειωμένα τα εκλογικά τμήματα είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας που έχει αναλάβει την οργάνωση των εκλογών (www.dpekloges.gr).

Πώς θα εκλεγεί ο νικητής

Αύριο,  Κυριακή 19/11, δίνουν τη μάχη για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς οι δυο υποψήφιοι, Φ. Γεννηματά και Ν. Ανδρουλάκης, που συγκέντρωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστά  στον πρώτο γύρο των εκλογών και έτσι, νικητής θα ανακηρυχθεί αυτός που θα πλειοψηφήσει, όσες ψήφους και αν συγκεντρώσει.
Σημειώνεται ότι στον πρώτο γύρο που διεξήχθη στις 12/11 η Φ. Γεννηματά συγκέντρωσε ποσοστό 41,27% (86.330 ψήφους) και ο Ν. Ανδρουλάκης ποσοστό 24,73% (51.736 ψήφους).
Υπενθυμίζεται ότι την οργάνωση των εκλογών ανέλαβε η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας με πρόεδρο τον καθηγητή Ν.Κ. Αλιβιζάτο.
Για την οργάνωση της ψηφοφορίας σε όλη την επικράτεια, η ΑΕΔΔ αποφάσισε να συγκροτήσει “Δίκτυο Εμπιστοσύνης” ορίζοντας εκπροσώπους της σε επίπεδο Περιφέρειας, Νομού και Δήμων.
Σε αυτούς ανήκει η ευθύνη για την εξεύρεση των καταστημάτων της ψηφοφορίας, τον διορισμό των εφορευτικών επιτροπών από πρόσωπα που θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρουν τους γι’ αυτό, τη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων και την διαβίβαση των εκλογικών καταλόγων στην Επιτροπή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης