Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Κ. Τασούλας (υπ. Πολιτισμού): Σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα ο τάφος στην αρχαία Αμφίπολη

Κ. Τασούλας (υπ. Πολιτισμού): Σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα ο τάφος στην αρχαία Αμφίπολη
Σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα χαρακτήρισε τον τάφο που ανακαλύφθηκε από τις ανασκαφές στην αρχαία Αμφίπολη ο υπουργός Πολιτισμού, Κ. Τασούλας, σημειώνοντας ότι «μένουν δύο – τρεις εβδομάδες ώστε να μπουν οι αρχαιολόγοι στο εσωτερικό του τάφου και να βγουν ασφαλή συμπεράσματα».
Όπως επισήμανε σε δηλώσεις του στο Mega, η σπουδαιότητα της ανασκαφής πιστοποιείται από μια σειρά στοιχείων όπως το μέγεθος του τύμβου και η καλλιτεχνική επιμέλεια του μνημείου και σημείωσε ότι οι αρχαιολογικές εργασίες επικεντρώνονται στο να ανοίξει προσεκτικά ο τάφος.
«Τα πάντα εξελίσσονται ομαλά και περιμένουμε τα αποτελέσματα», πρόσθεσε.
Όσον αφορά τους λόγους της επίσκεψης στον αρχαιολογικό χώρο του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, ο υπουργός Πολιτισμού ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός ενδιαφέρεται για το έργο του υπουργείου Πολιτισμού και ειδικά για αυτή την ανασκαφή και όταν η ανασκαφική έρευνα έφτασε σε ένα ορατό σημείο θέλησε να επισκεφθεί την αρχαία Αμφίπολη».
Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα της Αυγής, στο οποίο η κυβέρνηση κατηγορείται ότι «εναποθέτει τις ελπίδες της στον Μέγα Αλέξανδρο», ο κ. Τασούλας επισήμανε ότι πρόκειται για χαιρεκακία και μικροψυχία εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «φοβάται μην τυχόν και γίνει κανένα σημαντικό γεγονός γιατί είναι ταυτισμένος με την αποτυχία».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης