Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

«Το κοινό πεπρωμένο Ελλάδας και Ιταλίας», παρουσιάζεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο από τις 28 Αυγούστου

tags :
«Το κοινό πεπρωμένο Ελλάδας και Ιταλίας», παρουσιάζεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο από τις 28 Αυγούστου
Θα παρουσιαστούν 23 έργα που δείχνουν την κοινή πολιτστική πορεία των δύο χωρών
«Classicità ed Europa. Το κοινό πεπρωμένο Ελλάδας και Ιταλίας», καλείται η έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο από τις 28 Αυγούστου έως και τις 31 Οκτωβρίου.
Το Μουσείο, αποτελεί τη δεύτερη στάση της έκθεσης, η οποία παρουσιάστηκε πρώτη φορά στη Ρώμη, στο Προεδρικό Μέγαρο του Κυρηναλίου.
Στην έκθεση αναδεικνύεται η κοινή πολιτιστική πορεία των δύο χωρών, πορεία που καθόρισε και την εξέλιξη του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, ενώ παρουσιάζονται έργα τόσο της αρχαιότητας όσο και νεότερα με στόχο να φωτίσουν τα κοινά στοιχεία της Ελλάδας και της Ιταλίας και το πνεύμα αλληλεγγύης που τις χαρακτηρίζει.
Ειδικότερα, τα 23 έργα καλύπτουν χρονικά μία περίοδο χιλιετιών, καθώς το παλαιότερο ανήκει στον κυκλαδικό πολιτισμό του 3χιλ. π.Χ. ενώ τα νεότερα δημιουργήθηκαν μόλις τον 20ο αιώνα.
Η έκθεση διοργανώθηκε με τη συνεργασία της Προεδρίας της Ιταλικής και της Ελληνικής Δημοκρατίας αντίστοιχα και των Υπουργείων Εξωτερικών και Πολιτισμού των δύο χωρών, ενώ επιστημονική επιμέλεια έχουν υπογράψει από κοινού η Μαρία Αδρεαδάκη-Βλαζάκη, Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και ο Louis Godart, Σύμβουλος για τη Διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης