Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για διαφθορά στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας

tags :
Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για διαφθορά στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας
Μετά από καταγγελία ομάδας εργαζομένων του ΚΘΒΕ
Προκαταρκτική εξέταση αναμένεται να διεξαχθεί από το ΣΔΟΕ, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, με στόχο να ελεγχθούν ανώνυμες καταγγελίες περί διαφθοράς, που κατατέθηκαν στο υπουργείο Πολιτισμού, στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», ο εισαγγελέας Διαφθοράς, Αργύρης Δημόπουλος, διέταξε την εξέταση μετά από καταγγελία της αυτοαποκαλούμενης επιτροπής εργαζομένων του ΚΘΒΕ, οι οποίοι φωτογραφίζουν στην καταγγελία τους, την πρόεδρο, Μένη Λυσσαρίδου, και τον καλλιτεχνικό διευθυντή, Γιάννη Βούρο.
Ειδικότερα, αναφέρεται ότι υπήρξαν παράνομες προσλήψεις διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού, αλλά και παράνομες ανανεώσεις συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου πέρα από το 18μηνο.
Το ΚΘΒΕ, πάντως, προέβη σε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση, αλλά και ότι «στο Κρατικό Θέατρο δεν υπάρχει καμία «επιτροπή εργαζομένων», υπάρχουν μόνο επώνυμα σωματεία: το Σωματείο Εργαζομένων Πάσης Φύσεως και η Αντιπροσωπευτική Επιτροπή των Ηθοποιών που εκπροσωπούν το σύνολο των εργαζομένων».
Να σημειωθεί ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν, ο Γιάννης Βούρος είχε συλληφθεί και τελικά αφεθεί ελεύθερος για χρέη προς το Δημόσιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης