Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Προκαλούν οι Βρετανοί - «Εάν οι Έλληνες ξεπληρώσουν τα 240 δισ. ευρώ του δανείου τους, τότε θα τους επιστρέψουμε τα Μάρμαρα!»

Προκαλούν οι Βρετανοί - «Εάν οι Έλληνες ξεπληρώσουν τα 240 δισ. ευρώ του δανείου τους, τότε θα τους επιστρέψουμε τα Μάρμαρα!»
Οι Έλληνες πολιτικοί θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα μάρμαρα για να κουκουλώσουν τις αποτυχίες των τελευταίων ετών...
Συνεχίζονται τα προκλητικά δημοσιεύματα στον βρετανικό τύπο με αφορμή την επίσκεψη της Amal Alamuddin - Clooney, στην Ελλάδα στο πλαίσιο της προσπάθεια για την επιστροφή των ελγίνειων μαρμάρων.
Ειδικότερε μέσω ενός δηκτικού άρθρου, το βρετανικό περιοδικό Spectator, απευθυνόμενο προς την κυρία Clooney, τονίζει πως θα επιστρέψουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα, αν πληρώσει τα 240 δισ. ευρώ που χρωστάει!
Όπως αναφέρει το βρετανικό περιοδικό η κ. Clooney πέταξε λίγο μετά τον γάμο της στην Αθήνα για να παρέχει συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση σε σχέση με «την επιστροφή των Ελγινείων Μαρμάρων από το Βρετανικό Μουσείο».
«Το Χόλιγουντ έχει τη φήμη να φτιάχνει ιστορίες όπου ένας δικηγόρος είναι ο ήρωας ή ότι η Αγγλία είναι ο κακός της υπόθεσης. Η τελευταία επική εκδοχή έχει και τα δύο, μόνο που εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ταινία, αλλά με την πραγματικότητα», σχολιάζει ενώ σημειώνει πως δεδομένου της χαοτικής οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα το τελευταίο πράγμα που θα την απασχολούσε θα ήταν η επιστροφή των Μαρμάρων.
«Τι θα κάνουν στα αλήθεια οι Έλληνες πολιτικοί αν τα πάρουν πίσω; Θα το χρησιμοποιήσουν ως αντιπερισπασμό για να κουκουλώσουν τις αποτυχίες των τελευταίων ετών», σημειώνει και προβάλει την πρότασή του:
«Στο όνομα της ευρωπαϊκής αρμονίας, προτείνουμε μια συμβιβαστική λύση: θα επιστρέψουμε τα Ελγίνεια Μάρμαρα όταν η Ελλάδα καταφέρει να αποπληρώσει τα 240 δις ευρώ από τα δάνεια έκτακτης ανάγκης που έχει λάβει από τα κράτη της ΕΕ».
«Μέχρι να γίνουν όλα αυτά προτείνουμε στην Ελλάδα να αναγνωρίσει στον λόρδο Ελγιν το ρόλο που έπαιξε για τη διάσωση της πολιτιστικής της κληρονομιάς. Επίσης να αποδεχτεί ότι το Βρετανικό Μουσείο κάνει εξαιρετική δουλειά στη φύλαξη και διάδοσή τους σε όλο τον κόσμο», καταλήγει.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης