Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Έφυγε από τη ζωή ο «βασιλιάς των μπλουζ», B.B. King

tags :
Έφυγε από τη ζωή ο «βασιλιάς των μπλουζ», B.B. King
O King κέρδισε κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του 15 βραβεία Grammy, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο μουσικό των μπλουζ.
Έφυγε από τη ζωή στα 89 του χρόνια, στο Λας Βέγκας, ο μουσικός B.B. King, γνωστός και ως «ο βασιλιάς των μπλουζ» και ο οποίος το 1987 είχε μπει στο Hall of Fame της Rock and Roll.
Στις αρχές Απριλίου, ο B.B. King είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο, καθώς υπέστη αφυδάτωση λόγω της πάθησης διαβήτη τύπου 2 από την οποία έπασχε για περισσότερα από 20 χρόνια.
Ο B.B. King ξεκίνησε την μουσική του καριέρα τη δεκαετία του 1940 και από τότε εξέδωσε περισσότερους από 50 δίσκους.
Μεταξύ των πιο γνωστών τραγουδιών του είναι τα «Three O'Clock Blues», «The Thrill Is Gone» και «When Love Comes to Town», μια συνεργασία με το ιρλανδικό συγκρότημα U2.
Τον περασμένο Οκτώβριο, ο King αρρώστησε κατά τη διάρκεια μιας εκ των συναυλιών του στο Σικάγο, πάλι εξαιτίας αφυδάτωσης και συμπτωμάτων εξάντλησης, οπότε αναγκάστηκε να ακυρώσει την υπόλοιπη περιοδεία του.
Ο Riley B. King, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε το 1925 σε μια φυτεία βαμβακιού στο Μισισιπή, όπου τα πρώτα χρόνια της ζωής του εργάστηκε σε ένα αγρόκτημα, ενώ παρακολουθούσε μαθήματα σε ένα μικρό τοπικό σχολείο.
Πάντα μαζί με την αχώριστη κιθάρα του Gibson, στην οποία είχε δώσει το παρατσούκλι «Lucille», ο King κέρδισε κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του 15 βραβεία Grammy, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο μουσικό των μπλουζ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης