Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών ο θρύλος του Rock'n Roll, Chuck Berry

tags :
Απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών ο θρύλος του Rock'n Roll, Chuck Berry
Σε ηλικία 90 ετών ανακοίνωσε ότι τέλειωσε ένα καινούργιο άλμπουμ με τίτλο «Chuck»
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών ο κιθαρίστας, συνθέτης και τραγουδιστής Chuck Berry.
Ο Charles Edward Anderson Berry, που ήταν γνωστός ως ο θρυλικός μουσικός Chuck Berry,  βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του από νοσοκόμους που έσπευσαν στη σημείο μετά από μια τηλεφωνική κλήση σε κέντρο άμεσης βοήθειας.
Ο θάνατός του κηρύχθηκε στις 13:26 τοπική ώρα (20:26 ώρα Ελλάδας), όπως διευκρίνισε η αστυνομία της κομητείας Σεντ Τσαρλς (Μιζούρι, ΗΠΑ) σε μια ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει τα αίτια του θανάτου του τραγουδιστή.
Η οικογένεια απηύθυνε έκκληση να αντιμετωπιστεί με σεβασμό από τα μέσα ενημέρωσης καθώς πενθεί.
Ο Chuck Berry  αφήνει πίσω του ένα τεράστιο έργο, από το «Maybellene» ως το «Roll Over Beethoven» κι από το «Johnny B. Goode» ως το «Sweet Little Sixteen», τραγούδια που επηρέασαν γενιές ολόκληρες μουσικών.
Αν και ο Elvis Presley έμεινε γνωστός ως ο «βασιλιάς» του ροκ εν ρολ, τον τίτλο άξιζε εξίσου ο Chuck Berry, καθώς η επιρροή του οποίου υπήρξε μνημειώδης σε κάθε παιδί που έπαιρνε στα χέρια μια κιθάρα κι ονειρευόταν να γίνει αστέρι της μουσικής -από τον Keith Richards, Paul McCartney, John Lennon ως τον Bruce Springsteen.
Μάλιστα, ο  Bob Dylan τον είχε αποκαλέσει κάποτε ως «τον Σέξπιρ του Rock'n Roll».
Ο Chuck Berry γεννήθηκε στις 18η Οκτωβρίου 1926 στο Σεντ Λούις, έμαθε να παίζει κιθάρα σε ρυθμούς τζαζ όταν ήταν παιδί, δούλεψε σε κουρείο, παντρεύτηκε, έγινε πατέρας, και συμπλήρωνε το εισόδημά του παίζοντας κιθάρα με μια μπάντα σε κλαμπ, όπου τον ανακάλυψε ο Muddy Waters, ο θρύλος της μπλουζ, προτείνοντάς του να απευθυνθεί σε μια δισκογραφική εταιρεία.
Ο Chuck Berry, συνθέτης και ερμηνευτής δεκάδων κλασικών ροκ κομματιών, έγραψε τα περισσότερα τραγούδια του τις δεκαετίες του 1950, του 1960 και του 1970, ενώ απέκτησε μεγάλη φήμη και για τη σκηνική του παρουσία, καθώς ήταν γνωστός με το παρατσούκλι «Crazy legs».
Η επιτυχία του στα τέλη της δεκαετίας του ’50 ήταν τεράστια και είχε γίνει ήρωας της λευκής νεολαίας, ενώ το 1961 καταδικάστηκε σε φυλάκιση δυόμισι χρόνων για μια υπόθεση ηθών και εξέτισε ενάμισι χρόνο.
Αργότερα συνέχισε την καριέρα του και έκανε επιτυχία με το "My Ding A Ling" το 1972, όμως συνέχισε να έχει προβλήματα με τη δικαιοσύνη και το 1979 καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή.
Σε ηλικία 90 ετών ανακοίνωσε ότι τέλειωσε ένα καινούργιο άλμπουμ αφιερωμένο στη σύζυγό του, το πρώτο έπειτα από 38 χρόνια, με τίτλο «Chuck», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης